Un echipaj de poliție aflat în misiune a fost acuzat, joi dimineață, că a intrat pe contrasens, în zona Școlii Gimnaziale “Regina Maria” din Sibiu, pentru a lua o colegă ce și-a lăsat copilul la instituția de învățământ.

“MAI 39937 – Mulțumim că veniți pe interzis cu girofarul pornit doar ca să vă ridicați colega ce a lăsat copilul la școală! Strada Doctor Ștefan Stâncă cu Strada Zaharia Boiu!”, a scris un sibian pe o rețea de socializare, postând și două fotografii cu mașina Poliției.
Reprezentanții IPJ Sibiu au transmis un punct de vedere, spunând că era vorba de o misiune ordonată de comanda Poliției Municipiului Sibiu, cu privire la coordonarea și monitorizarea polițiștilor care asigură ordinea și siguranța publică în zona unităților de învățământ din municipiul Sibiu. “Deplasarea echipajului a avut caracter urgent în vederea verificării unei persoane suspecte aflate în zona școlii și nu a pus în pericol siguranța rutieră”, spune Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.
În punctul de vedere transmis, se mai arată că: “În acest context, reamintim prevederile articolului 61, aliniatul 2 din O.U.G. nr. 195/2002 R, conform căruia conducătorii autovehiculelor aparținând instituțiilor prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a) si b) din aceeași ordonanță (poliție, jandarmerie, politie de frontiera, Agenția Națională de Administrare Fiscală, serviciul de ambulanță sau medicină legală, protecției civile, Ministerului Apărării Naționale, unitățile speciale ale Serviciului Român de Informații și ale Serviciului de Protecție și Pază, Administrația Națională a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiției, precum și autovehiculele de serviciu ale procurorilor din Ministerul Public) pot încălca regimul legal de viteză sau alte reguli de circulație, cu excepția celor care reglementează trecerea la nivel cu calea ferată, atunci când se deplasează în acțiuni de intervenție sau in misiuni care au caracter de urgență. De asemenea, referitor la afirmația privind faptul că agenta de poliție ar fi folosit autospeciala de serviciu pentru a-și transporta copilul la școală, menționăm că acest aspect nu se confirmă. Apreciem vigilența cetățenilor privind prezența echipajelor de poliție în traficul rutier (auto sau pedestru), dar nu apreciem supozițiile lipsite de un temei real, nefondate, menite să aducă un prejudiciu de imagine instituției poliției, de al cărei sprijin beneficiază orice cetățean”, adaugă IPJ Sibiu.

Articolul precedentPeste 25.000 de bilete vândute la Astra Film Junior și bilete pentru proiecțiile full-dome epuizate în 24 de ore
Articolul următorBrașovean prins în flagrant, după ce furase țigări și bani dintr-un magazin în Mediaș