În 18 aprilie, la Împăratul Romanilor, de la ora 11:00 se deschide expoziția „Another Europe / O altă Europă”. În expoziție se regăsesc 28 de fotografii de mari dimensiuni, câte una pentru fiecare ţară membră a UE, care ne aratp Europa de astăzi. Este realizată după un concept inedit, în aer liber și va putea fi vizitată, până pe 16 mai, pe strada pietonală Nicolae Bălcescu. Evenimentul este organizat de Forumul Cultural Austriac București, în colaborare cu EUNIC România (Rețeaua Institutelor Culturale Naționale din Uniunea Europeană), Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Primăria Sibiu.

Cei 28 de artişti vizuali care expun lucrări au fost aleşi de custodele expoziţiei, britanicul Hamish Park, din aproape 200 de candidaţi de pe tot continentul.

„Din perspectiva tematicii vaste a patrimoniului cultural european, expoziția a fost concepută ca o ilustrare a acelor elemente comune care conferă culturii europene caracterul său distinctiv, punând în evidenţă, în acelaşi timp, particularitățile care individualizează patrimoniul cultural al fiecărei națiuni. Am încercat, totodată, să aleg artiști aflaţi în diferite etape ale carierei lor fotografice si ale căror lucrări reprezintă o mare varietate de practici profesionale. Amestecul de artiști cu renume sau mai puțin cunoscuți oferă ansamblului o anumită tensiune şi constituie o dovadă a bogăției talentului fotografic din întreaga Europă”, explică Hamish Park.

Cu ocazia deschiderii expoziției „Another Europe / O Altă Europă” la Sibiu, 6 din cei 28 de artiști fotografi europeni expozanţi vor discuta cu publicul român despre pregătirea expoziţiei, fotografia ca artă și ca instrument de actualitate. Ei vor fi protagoniştii unui atelier ce se va desfăşura în aceeaşi zi, 18 aprilie, ora 14:30, la Sala Senatului Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu (Bulevardul Victoriei 10).

Hamish Park (Marea Britanie), custodele expoziției, și artiștii Jeanette Hägglund (Suedia), Petra Lajdova (Slovacia), Adam Panczuk (Polonia), Oana Stoian (România) și Andreas Trogisch (Germania) vor vorbi despre activitatea lor, despre tehnici, viziuni și abordări fotografice. Intervențiile vor fi urmate de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul.
Atelierul se va desfăşura în limba engleză, fără traducere, și este deschis persoanelor de peste 14 ani.

Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile, cu înscriere obligatorie AICI. Data limită de înscriere este 15 aprilie.

Informaţii în timp real despre ateliergăsiți AICI.

Articolul precedentDonație pentru Primăria Șelimbăr. ”Mihai și căpitanii” s-a întors acasă
Articolul următorPeste 120 de persoane din Sibiu și Mediaș cu șanse reale de angajare