În perioada 19 noiembrie și 15 decembrie, în apropierea Hotelului Continental Forum se va organiza expoziția stradală (foto-documentară) „Sibiu – oraș al unirii”. Expoziția se anunță a fi una impresionantă.  

„Asezată în fața actualului sediu al Hotelului Continental Forum, clădire în care au avut camerele și câteva birouri de lucru o mare parte din reprezentanții Consiliului Dirigent. Totodată expoziția a fost așezată în apropierea bustului lui Alexandru Vaida Voevod, astfel că vizitatorii pot privi statuia și apoi să se documenteze citind despre personalitatea acestui important om politic. Expoziția stradală subliniază rolul Sibiului în făurirea Marii Uniri și a personalităților care au activat la Sibiu: Ioan Lupal, Silviu Dragomir, Ionel Pop, Iuliu Maniu, Frații Lapedatu, Nicoale Bălan, Miron Cristea, Andrei Bârseanu și alții cât și a instituțiilor prezente la Sibiu în acea vreme: Mitropolia Ardealului, Asociațiunea Astra, Banca Albina etc. Este o expoziție care iată acum în preajma zilei de 1 Decembrie 1918 amintește tuturor faptul că în acest oraș au activat personalități marcante de care sunt datori să purtăm o vie recunoștință”, spune Dr. Alexandru Constantin Chituță, curatorul expoziției.

Expoziția este organizată de Asociația Culturală Pictor Octavian Smigelschi având ca parteneri Muzeul Național Brukenthal, Arhivele Naționale Sibiu, Biblioteca Județeană ASTRA, eveniment cofinanțat de Primăria Muncipiliului Sibiu și Consiliul Local Sibiu.

Articolul precedentConcert de Crăciun cu Acapella, Luminița Anghel și Paula Seling, la Sibiu
Articolul următorIstoria Văii Oltului, într-o carte lansată la Biblioteca ASTRA