Echipa sibiană va disputa la Pitești un nou meci din Liga 1 considerat pe teren propriu. Întâlnirea dintre FC Hermannstadt și FC Voluntari, contând pentru etapa a VI-a a play-out-ului, este programată vineri, 19 aprilie, de la ora 18.

Înaintea acestei partide, antrenorul principal Vasile Miriuță a declarat, într-o conferință de presă, că este un meci extrem de important pentru FC Hermannstadt deoarece va întâlni o echipă aflată de asemenea în lupta pentru rămânerea în Liga 1.

”Mai sunt multe jocuri, dar cel mai important acum este cel cu Voluntariul. Nu mai avem voie să facem pași greșiți. Trebuie să fim mai concentrați, mai hotărâți, mai încrezători. Nu avem nimic de pierdut, avem numai de câștigat și îmi doresc ca vineri să câștigăm cu Voluntariul, pentru că avem nevoie de puncte. E un meci de 6 puncte. O victorie ne-ar aduce aproape de Voluntari și vom păstra distanța față de celelalte echipe din spatele nostru, indiferent de ce vor face ele. Sunt încrezător! Băieții sunt bine! Acum suntem la mâna noastră, depindem doar de noi”, a afirmat Miriuță.

Tehnicianul echipei sibiene a pus eșecul de la Botoșani, din etapa precedentă, pe seama lipsei de experiență a jucătorilor săi. Miriuță a adăugat, în schimb, că a fost mulțumit de atitudinea lor. ”Ăsta e fotbalul! Am pierdut în minutul 94. Normal că e dureros atunci, pe moment, dar vine o altă zi, trebuie să ne ridicăm și să mergem mai departe. Am o mare experiență, am o vârstă. Într-adevăr unii jucători sunt mai tineri, n-au experiența, sau n-au avut până acum experiență în Liga 1, dar încet, încet și-au dat și ei seama că niciun adversar nu e de speriat în play-out. Au avut atitudine băieții, au alergat mult, s-au zbătut mult”, a adăugat Miriuță.

La rândul său, fundașul Alexandru Mățel a afirmat că speră ca echipa sibiană să depășească momentul dificil pe care îl traversează. ”Cu toții ne dorim să arătăm de ce suntem în stare. Suntem într-un moment mai greu și sper ca, vineri, să fie primul moment în care să arătăm pe teren că putem să câștigăm, cu atitudine și cu mult devotament. (…) Voluntariul este o echipă destul de bună. Contează să respectăm ceea ce ni se cere la antrenamente și să câștigăm cele 3 puncte”, a declarat internaționalul român.

Mățel a adăugat că este nerăbdător să joace pe Stadionul ”Municipal” din Sibiu. ”Ne dorim foarte mult să jucăm cu suporterii alături și să ne susțină pe toată durata partidei, să câștigăm. (…) Gazonul mi s-a părut destul de bun, față de cum era acum două sau 3 săptămâni, iar peste alte 2-3 săptămâni va arăta și mai bine”, a mai spus fotbalistul.

Înaintea meciului de vineri, de la Pitești, cele două echipe care se vor afla față în față sunt vecine de clasament. FC Voluntari ocupă locul 5, cu 21 de puncte, în vreme ce sibienii sunt pe 6, cu 17 puncte.

Articolul precedentIuliu Mureșan, prezentat oficial în funcția de director executiv al FC Hermannstadt
Articolul următorSimpozion dedicat Zilei Forţelor Terestre şi Zilei Veteranilor de Război, la AFT Sibiu