După victoria obținută în ultimele secunde ale meciului cu Dunărea Călărași, în ultima etapă a play-out-ului Ligii 1 Betano, în urma căreia s-a clasat pe locul 6, FC Hermannstadt a obținut dreptul de a disputa barajul pentru menținerea  în Liga 1. Sibienii vor întâlni, în dublă manșă, pe ocupanta locului al treilea în Liga 2, la finalul sezonului, Universitatea Cluj-Napoca. Primul meci va avea loc duminică, 9 iunie, de la ora 18, pe ”Cluj Arena”.

Înaintea acestei partide, antrenorul Vasile Miriuță a declarat că singurul absent va fi Ștefan Blănaru, atacantul fiind suspendat după cartonașul roșu încasat în finalul jocului cu Dunărea Călărași. Tehnicianul „alb-roșilor” a adăugat că a urmărit-o pe ”U” Cluj în mai multe meciuri din Liga 2 și crede că jucătorii săi nu ar trebui să se sperie de atmosfera din tribune, de pe „Cluj Arena”.

„Venim după o victorie muncită și meritată cu Călărașiul, chiar dacă ea a fost obținută în minutul 96. A fost mai bine așa, pentru că s-a terminat partida după acel gol. Trebuie să fim conștienți, și sunt sigur că băieții sunt conștienți, că ne așteaptă două jocuri foarte, foarte grele. Accidentați nu avem! Situația lui Blănaru e cunoscută. Să vedem dacă putem face ceva cu Filip Jazvic, să îl recuperăm până la ora jocului. În rest, toată lumea validă. I-am urmărit (n.a. pe cei de la ”U” Cluj). Chiar și în timpul campionatului am văzut câteva jocuri de-ale lor, cu Ripensia, cu Snagovul, cu Pandurii sau pe cel de la Clinceni. Important e să jucăm noi, chiar dacă va fi o atmosferă incendiară. Am jucat cu CFR-ul contra lor. Sunt sigur că vor avea mulți suporteri în tribună. Au niște suporteri minunați. Dar, partida se va juca pe teren și am mare încredere în băieții mei. Suntem pregătiți din toate punctele de vedere să facem o partidă bună, să înscriem și să câștigăm”, a afirmat Miriuță într-o conferință de presă.

Lucian Dumitriu le-a mulțumit suporterilor, în conferința de presă, pentru susținerea de la ultimele jocuri disputate pe Stadionul ”Municipal”. Mijlocașul speră ca echipa sibiană să fie susținută și pe „Cluj Arena” de cât mai mulți fani și speră într-un rezultat pozitiv în meciul din prima manșă cu ”U” Cluj.

„Vreau să le mulțumesc suporterilor pentru că au fost aproape de noi. I-am simțit în meciurile astea, puține, câte au fost acasă. Îi așteptăm în număr cât mai mare. Cu ajutorul lui Dumnezeu sper să scoatem un rezultat bun acolo, la Cluj. Important e să înscriem. Sperăm să scoatem o victorie la Cluj”, a spus Dumitriu.

După meciul de duminică, de pe „Cluj Arena”, cele două echipe se vor reîntâlni miercuri, 12 iunie, de la ora 18, pe Stadionul „Municipal” din Sibiu.

Articolul precedentPeste 800 de sibieni au schimbat plasticul cu SibCoin și răsaduri
Articolul următorElevii din Sibiu s-au jucat “De-a franceza”