Consorțiul “Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019” a sărbătorit Ziua Internațională a Mediului prin combaterea activă a folosirii plasticului și prin încurajarea reciclării.

Mai mult de 800 de persoane, de toate vârstele, grupe de grădiniță, clase de elevi, studenți au venit cu mic cu mare pentru a schimba plasticul la Bursa de Plastic cu SibCoin și răsaduri (cultivate de Serviciul Public Administrare Parcuri și Spații Verzi din semințele furnizate de Stațiunea de Cercetare Legumicolă de la Buzău).

Până la sfârșitul zilei, sibienii au adus la Bursa de Plastic 745 kg de deșeuri de plastic de toate felurile (153 de europubele), care au fost preluate de către SOMA pentru reciclare.

Participanții au primit în schimb peste 20.000 de răsaduri de legume și aproximativ 5000 de SibCoin.

“Mulțumim tuturor celor care au participat și partenerilor noștri: Stațiunea de Cercetare Legumicolă de la Buzău, Serviciul Public Administrare Parcuri și Spații Verzi, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Grădina Viselor Sibiu, Autoklass Sibiu și SOMA”, spun organizatorii.

Programul “Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană” este gestionat de un Consorțiu format din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu.

Articolul precedentUn autobuz, implicat într-un accident rutier, la Șura Mică
Articolul următorFC Hermannstadt joacă, duminică, turul barajului pentru menținerea în Liga 1