Filmul “Nussbaum 95736” relatează povestea emoționantă a tânărului clujean László Nussbaum, deportat în lagărul Auschwitz-Birkenau. Evenimentele au loc în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și înfăţişează atrocităților naziste prin care trece o familie de evrei din România. Filmul rulează joi, 16 mai, de la ora 19, la Astra Film Cinema.

László Nussbaum era doar un adolescent când el și familia sa au fost izolați în ghetoul clujean, ca mai apoi să fie deportați în lagărul Auschwitz-Birkenau, din care s-a mai întors doar el.

“Nussbaum 95736”, documentarul lui László Csibi, porneşte de la o serie de interviuri cu tânărul supravieţuitor, urmărind întâmplările acestuia din momentul deportării și până la întoarcerea sa din lagăr.

Potrivit Astra Film, “Nussbaum 95736” rememorează un episod tragic din istoria României și a Europei, descriind lupta pentru supraviețuire a deținutului cu numărul 95736 din lagărul nazist, spunând totodată o poveste despre iertare și despre zonele întunecate ale naturii umane.

Prețul unui bilet este de 10 lei. Biletele se pun în vânzare cu 15 minute înaintea începerii proiecției la Astra Film Cinema (Piața Mică 11, Sibiu). Mai multe informații se găsesc la numărul de telefon 0269.202.430.

Articolul precedentControale ANSVSA: Sibiul cele mai mari amenzi
Articolul următor500.000 lei este suma alocată de CJ proiectelor sportive private