Peste 2.000 de studenți din cadrul facultăților Universității „Lucian Blaga” din Sibiu au sărbătorit astăzi absolvirea într-o nouă ediție Gaudeamus. Evenimentul a avut loc în Piața Mare din Sibiu. Alături de stenți au fost oficialități, profesori, părinți și invitați. Sărbătoarea absolvenților a fost prezentată de Florin Coșuleț, actorul teatrului „Radu Stanca” din Sibiu. Ca în fiecare an, au fost prezenți și absolvenții Academiei Forțelor Tereste „Nicolae Bălcescu”, dar și invitați speciali. Este vorba de jucătorii echipei de baschet BC CSU, care au venit în fața studenților pentru a-și prezenta trofeele sezonului care tocmai s-a încheiat. Aceștia au obținut Cupa României și locul doi în clasamentul național.

În deschidere a vorbit prof. univ. dr. Ioan Bondrea.

„Dragi absolvenți vă mulțumesc că sunteți astăzi împreună. Încheiați o perioadă deosebit de importantă din viața dumneavoastră. Este perioada în care vă formați pentru viață, în toate sensurile. Vă mulțumim dragi absolvenți că de-a lungul anilor pe care i-ați petrecut în Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu ați îmbogățit universitatea și ați făcut ca această universitate să devină ceea ce este astăzi la nivel național și internațional. Am trăit împreună evenimente deosebite în Sibiu și toate acestea va vor face să vă aduceți aminte cu plăcere de anii de studenție”, a spus acesta.

Toți cei prezenți au avut parte de momente artistice, discursurile șefilor de an și au putut urmări parada facultăților. Jucătorii CSU Sibiu au urcat pe scenă pentru a prezenta publicului trofeele acestui sezon. După ce au fost aplaudați la scenă deschisă, aceștia au coborât în public și au făcut poze cu toți cei din Piața Mare.

„Echipa de baschet CSM Sibiu a încheiat un sezon care, culmea, coincide cu anul universitar. Începem în septembrie și terminăm la începutul verii. Am încheiat un sezon memorabil pe care l-am încununat cu două trofee. În aprilie am reușit să câștigăm, în premieră, Cupa României să o aducem la Sibiu, iar nu mai degrabă de ieri seară, am reușit să ne întoarcem acasă cu locul 2 în Campionatul Național. A fost prima prima finală jucată de o echipă de seniori în ultimii 20 de ani. Acesta este rezultatul unei munci enorme depuse de jucători, de staful echipei și de antrenor cărora vreau să le mulțumesc încă o dată în fața dumneavoastră. Aceste două trofee sunt rolul suporterilor, al partenerilor și al celor care au crezut în noi, care ne-au susținut necondiționat și iată că, în sfârșit, rezultatele au apărut. Aceste două trofee sunt ale Sibiului, ale comunității academice și ale dumneavoastră. Noi nu ne vom lăsa și vom aduce locul I, în campionat la Sibiu. Vom lupta și vom munci în continuare pentru acest deziderat”, a spus Horațiu Floca, președintele Clubului CSU.

Rectorul prof. univ. dr. Ioan Bondrea a acordat echipei o diplomă de excelență, pentru performanța obținută, și placheta ULBS, iar generalul Ghiță Bârsan, rectorul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” le-a oferit sportivilor emblema AFT.

În 2019, Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu are în componentă 9 facultăți, aproape 15.000 de studenți. 24 centre de cercetare, 2000 de locuri de cazare, 920 locuri la cantină, 71 de programe de licență și 60 programe de master, 15 domenii de doctorat, 300 acorduri Erasmus bilaterale și 130 de parteneriate cu universități din toată lumea.

Articolul precedentPolițiștii caută două persoane dispărute. Le-ați văzut?
Articolul următorBC CSU Sibiu este vicecampioana României