Urșii HC Sibiu s-au impus aseară în fața celor de la AHC Potaissa Turda și au obținut astfel a doua victorie consecutivă pe teren propriu. Prima repriză a fost mai echilibrată, dar handbaliștii sibieni s-au desprins în partea secundă a partidei, adjudecându-și victoria la o diferență de 6 goluri, 29-23.
Victorie pentru urșii HC Sibiu în etapa a 6-a a Diviziei A. Handbaliștii antrenați de Matei Damian și Dorin Purcărea au profitat de avantajul propriului teren și au obținut al doilea succes la rând în Sala Transilvania, după ce în etapa precedentă au învins liderul seriei, CSM Oradea. Joi seara, handbaliștii sibieni au intrat pe teren motivați să continue forma bună arătată în ultima etapă și au reușit să câștige.
Primele 30 de minute de joc au stat sub semnul echilibrului, cele două formații mergând cap la cap. HC Sibiu a intrat la vestiare cu un avantaj de un gol, 14-13, reușind un joc mai bun după pauză. Începând cu minutul 49, handbaliștii sibieni au marcat de 4 ori la rând și s-au dus la 6 goluri, înregistrând cea mai mare diferență de până atunci: 26-20. Cu aceeași diferență s-a încheiat partida, Handbal Club Sibiu câștigând cu scorul de 29-23.
„Este o victorie foarte bună pentru clasament și pentru moral. Am avut în față o echipă tânără, care și-a jucat șansele până în ultimele minute, dar pe care am reușit până la urmă să o învingem. A fost un meci mai greu decât ne așteptam, așa cum s-a văzut la început, astfel că pe un fond de relaxare a noastră, ne-am făcut jocul mai greu decât ne-am fi așteptat. Important este, totuși, că am obținut cele 3 puncte. Așteptăm meciul următor cu multă nerăbdare și să sperăm că, pe lângă cele 7 puncte, vom mai adăuga încă trei și vor mai veni și altele pentru a reuși să urcăm în clasament”, a declarat la finalul meciului Dorin Purcărea, antrenorul HC Sibiu.

Radu David și Ovidiu Pasere, principalii marcatori ai HC Sibiu

Principalii marcatori ai formației sibiene în partida cu AHC Potaissa Turda au fost Radu David, cu 11 reușite, și Ovidiu Pasere, cu 8 goluri. Pentru HC Sibiu au mai marcat Horațiu Căpățână 4 goluri, Robert Micloș 2, Răzvan Briotă 2, Raul Muntean 1, Mihai Blaga 1.
HC Sibiu va juca următorul meci tot pe teren propriu. Handbaliștii sibieni vor primi vizita formației HCM Sighișoara duminică, 11 noiembrie, ora 16:00.

Articolul precedentRaluca Turcan despre noul spital din Sibiu și revocarea lui Augustin Lazăr
Articolul următorPeste 150 de obiective cu aflux de persoane nu dețin încă autorizație de incendiu