90 de autorizații și avize de cluburi și alte obiective cu aflux de persoane au fost emise în ultimii 3 ani de pompierii sibieni. De asemenea, pentru un obiectiv s-a dispus oprirea funcționării, iar alte 2 și-au suspendat activitatea. 159 de obiective dintr-un total de 826 nu au, încă, autorizației de securitate la incendiu.

Acțiunile preventive au fost derulate la nivel județean, în perioada noiembrie 2015 – septembrie 2018 și au fost orientate cu precădere asupra obiectivelor care înregistrează un aflux de persoane și pentru care sunt necesare măsuri sporite de securitate la incendiu.

Inspectorii de prevenire au derulat în total 1.792 controale la cluburi, baruri, discoteci, săli aglomerate, mall-uri, unități turistice de cazare, precum și la cele de comerț și alimentație publică. În urma acţiunilor derulate în teren, au fost aplicate 912 amenzi, în cuantum de 2.403.850 lei. O mare parte dintre controalele în cluburi și alte localuri publice s-au realizat inopinat, preponderent în timpul nopții, pentru a fi constatate și înlăturate neregulile care ar fi putut pune în pericol viața ocupanților.

Improvizații la instalația electrică, nemarcarea cu iluminat de siguranță a căilor de evacuare și a hidranților interiori, deficienţe privind existenţa şi funcţionalitatea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, neefectuarea lucrărilor de întreținere și de reparare a mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor au fost principalele deficiențe identificate de specialiștii în domeniul apărării împotriva incendiilor.

Pe de altă parte, în fiecare an s-au înregistrat creșteri ale solicitărilor privind obținerea avizelor și autorizațiilor de securitate la incendiu. Astfel, pentru categoriile de construcții care înregistrează un aflux de persoane, au fost emise 211 avize și autorizații de securitate la incendiu (108 avize și 103 autorizații). Din evidențele inspectoratului pentru situații de urgență, la nivel județean există 826 cluburi, baruri, discoteci, săli aglomerate, mall-uri, unități turistice de cazare, de comerț și de alimentație publică. Dintre aceștia, 159 nu au încă autorizației de securitate la incendiu.

Reprezentanții ISU asigură că astfel de acțiuni preventive vor continua la nivel județean.

Articolul precedentHandbal: HC Sibiu două victorii consecutive pe teren propriu
Articolul următorSibienii au făcut cunoştinţă cu noile autobuze TURSIB