Hotelul de gheață de la Bâlea Lac din Munții Făgăraș își întâmpină turiștii an de an cu o nouă tematică. În acest sezon, tema celui mai inedit loc de cazare din România este lumea subacvatică. Cu ajutorul unui număr impresionant de artiști locali, fiecare cameră va fi decorată cu sculpturi de gheață reprezentând animale marine, scoici, sirene și diverse alte creaturi mitologice.

Hotelul care arată altfel de fiecare dată când îl vizitezi

Situat într-un peisaj deosebit, lângă lacul glaciar Bâlea, hotelul este reconstruit de la zero în fiecare an, din blocuri de gheață extrase direct din lac. Construcția începe de regulă la sfârșitul lunii noiembrie, odată ce temperaturile scad suficient de mult încât constructorii să poată demara lucrările. Este nevoie de peste 3.800 de ore de muncă, iar dificultatea procesului diferă de la an la an, în funcție de condițiile meteo. Echipa de constructori este compusă din peste 40 de persoane, ce vin în fiecare an din Târgu-Mureș pentru a construi hotelul. Anul acesta inaugurarea este programată să aibă loc pe 23 decembrie.
Turiștii pot opta între pentru una din cele 14 camere duble sau cele 3 igluuri de 4 persoane. Fiind situat la o altitudine de 2034 de metri temperatura din interiorul hotelului poate ajunge până la un minim de -2 grade C, în vreme ce temperatura din exterior ajunge la o medie de -15 grade C.
“Deși inedit, somnul pe paturile de gheață nu este deloc inconfortabil, fiecare cameră fiind dotată cu perne, blănuri de animale și mai multe straturi de pături pentru confort termic. La ieșirea din hotel, dimineața, turiștii se simt revigorați, iar experiența este cu siguranță memorabilă”, spun reprezentanții Hotelului de Gheață.

Bunătăți locale și un bar construit în totalitate din gheață

Șederea turiștilor la hotelul de gheață este completată de serviciile restaurantului și bar-ului din interior: mâncăruri locale, gătite cu ingrediente din zonă, servite pe platouri de gheață. În fiecare seară după cină la barul hotelului se organizează un afterparty, iar decorul cu mese și băncuțe de gheață, unde și băuturile sunt servite în pahare de gheață, recreează atmosfera de la Polul Nord, într-un mod extrem de original.

Sporturi de iarnă

În decorul extraordinar de la Bâlea Lac, organizatorii pun la dispoziția turiștilor un număr mare de sporturi de iarnă deosebite, în aer liber. Veți găsi aici și activități puțin mai neobișnuite, pe care aveți ocazia să le practicați într-un cadru natural inedit, și care nu pot fi întâlnite în stațiunile de ski, adesea aglomerate și unde zăpada nu e mereu ideală. Pe pârtiile neatinse de aici se poate practica snow-rafting, ski off-piste (cu ghid, pe diverse niveluri de dificultate), cățărări pe gheață, plimbări cu snow-mobilul sau nou adăugat în ofertă, heliskiing. Această activitate presupune transferul cu elicopterul până în vârful pârtiilor, oferind o vedere superbă a Munților Carpați, posibilitatea de a face plajă pe sezlonguri la baza pârtiei și transferul înapoi la hotel, tot cu elicopterul.
Un decor romantic, pe care multe cupluri l-au ales pentru a-și declara iubirea
În fiecare an, în apropierea hotelului se construiește și o biserică de gheață, un loc unde numeroase cupluri au ales de-a lungul timpului să își declare iubirea veșnică. Unic dar totuși atât de efemer, acest decor va face ca tot ceea ce va rămâne cu adevărat în urma evenimentului dumneavoastră special să fie sentimentele și amintirile frumoase. Ceremoniile din biserica de gheață se fac cu programare prealabilă.

Articolul precedentFemeie lovită pe trecere de pietoni, pe Bulevardul Victoriei din Sibiu
Articolul următorUn sibian a fost reținut după ce a intrat abuziv într-o locuință și a amenințat o femeie. Asupra lui a fost găsită o armă albă