În perioada 3 – 6 octombrie are loc o nouă ediție a festivalului studențesc de teatru și management cultural, DATfest – Studenții Sibieni Cuceresc Orașul. Anul acesta, programul aduce pe scenă spectacole precum „Pisica verde”, de Elise Wilk, în regia lui Eugen Gyemant, „Lăv”, un spectacol de Bogdan Sărătean și Codruța Presecan, „Pescărușul”, de A. P. Cehov, în regia Marianei Mihu-Plier și a Veronicăi Pătru, „La comun”, de Thomas Vinterberg și Mogens Rukov, regia Luana Hagiu și „Pădurea” și un spectacol de Marian Râlea, după piesele lui W. Shakespeare.

În seria evenimentelor speciale, are loc un atelier cu Rareș Florin Stoica, actor, nominalizat la premiile UNITER pentru rolul Moritz, în „Deșteptarea primăverii”, regia Vlad Cristache, despre studiul pe corpul energetic și autoînțelegerea spirituală și corporală. Totodată, Dragoș Bucurenci – consultant și trainer de comunicare – va face storytelling în cadrul festivalului, iar Codruța Vulcu – fondator și director al ARTmania Festival – va susține o conferință pe tema managementului cultural.

La finalul ediției, se vor acorda premii pentru „Cea mai bună actriță”, „Cel mai bun actor” și „Cel mai bun spectacol”, după „MAL/PRAXIS”, spectacolul de Bogdan Georgescu, câștigător anul trecut.

Intrarea la evenimente este liberă, pe bază de rezervare la numărul de telefon: 0765.821.341.

Acest festival este organizat de: Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Departamentul de Artă Teatrală – Facultatea de Litere și Arte și Centrul de Cercetări Avansate în Artele Spectacolului – CAVAS.

Mai multe detalii despre festival, evenimente și actualități, găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului.

Articolul precedentReferendum: peste 100 de cereri de retragere a preşedinţilor secţiilor de votare, la Sibiu
Articolul următorLoamneș și Mândra rămân aproximativ 8 ore fără apă