Începutul primei luni a iernii aduce temperaturi reci pentru această perioadă. Potrivit meteorologilor sibieni, săptămâna viitoare, temperaturile maxime vor fi de 5 grade Celsius.  În weekend, vremea se va încălzi ușor.

Luni, vremea va fi relativ rece pentru această dată. Cerul va fi variabil în cursul dimineții, apoi se va acoperi treptat și pe arii relativ extinse se vor semnala precipitații mixte, temporar ploi la orele prânzului și predominant ninsori seara și noaptea. Pe arii restrânse vor fi condiții de producere a poleiului. La munte vor predomina ninsorile. Cantitățile de apă, vor depăși pe arii restrânse 10 l/mp în zona montană și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri mai consistent. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zonele joase, iar la munte de peste 60-70 km/h în zona înaltă, viscolind zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 5 grade, iar cele minime între -3 și -1 grad. 
Marți, vremea va fi, de asemenea, potrivit meteorologilor, rece pentru această dată. Cerul va fi variabil, temporar noros și pe arii restrânse se vor semnala precipitații mixte slabe, predominant ninsori. La munte va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în cursul zilei, mai ales în zona de munte, unde va viscoli zăpada pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 3 grade, iar cele minime între -7 și -5 grade. Pe arii restrânse se va semnala ceață, asociată izolat și cu depunere de chiciură. 
Miercuri, vremea va fi rece, local geroasă noaptea. Cerul va fi variabil în zona de munte unde izolat mai sunt condiții de ninsori slabe și mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 1 grad, iar cele minime între -12 și -9 grade. Izolat se va semnala ceață, asociată și cu depunere de chiciură.  
Joi, vremea va fi frumoasă, izolat geroasă în primele ore ale dimineții. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla în general slab. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 5 grade, iar cele minime între -8 și -5 grade. Izolat se va semnala ceață, asociată și cu depunere de chiciură. 
Vineri, vremea va fi frumoasă cu cerul senin. În weekend, vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei, cerul va fi variabil, temporar noros și pe arii restrânse va ploua slab. În cursul nopților, trecător, vor fi condiții de precipitații mixte slabe. La munte, local se vor semnala precipitații mixte.

 

Articolul precedentMii de sibieni s-au prins în Hora Unirii din centrul orașului
Articolul următorGlumă à la Ambasada Suediei: „La Mulți Ani, România! Ți-am luat un tort de la Ikea”