BC CSU Sibiu a debutat, seara trecută, la Oradea, în sezonul regulat al FIBA Europe Cup. Confruntarea a fost una extrem de disputată, dovadă că au fost nevoie de prelungiri pentru a fi tranșată. După 45 de minute de joc, gazdele s-au impus, scor 92-86 ( 23-20, 26-21, 21-20, 10-19, 12-6).

Primul duel al echipei noastre, din sezonul regulat al FIBA Europe Cup, s-a consumat seara trecută, pe terenul celor de la CSM Oradea. BC CSU Sibiu a început cu Lucas Tohătan, Rolland Török, Barry Stewardt, Randal Falker și Jordan Chatman, prima posesie fiind a Oradiei care a și marcat rapid primele 2 puncte. A urmat replica baschetbaliștilor sibieni care au marcat prin Randal Falker. Gazdele au intrat mai bine în meci și reușeau, în sfertul inaugural, un run de 10p (14-4). Chiar și așa, baschetbaliștii lui Dan Fleșeriu au recuperat, primul sfert încheindu-se la scorul 23-20. Până la pauză, Oradea și-a conservat avantajul, iar echipele intrau la vestiare la scorul de 49-41. Galben-albaștrii s-au întors pe parchet cu multă energie, iar până la scurgerea timpului regulamentar au redus deficitul, grație unui sfert 4 foarte bun (10-19), trimițând partida în prelungiri. Oradea și-a adjudecat victoria până la urmă, la scorul de 92-86.

„Chiar dacă sunt nemulțumit de rezultat, sunt bucuros ca jucătorii mei au revenit în sfertul patru și au avut o atitudine de învingători. Nu le-au permis celor de la Oradea nici să se distanțeze, nici să câștige meciul în timpul regulamentar. Din păcate, rotația scurtă ne-a costat în minutele de prelungire și am primit coșuri mult prea ușoare, mai ales cosuri de 3 puncte, care au înclinat balanța în favoarea Oradiei. Dar nu pot să nu fiu bucuros de faptul că am avut ultima șansa, în timpul regulamentar, să câștigăm meciul. Am avut posesia, dar nu și o ultimă aruncare decisivă. Nu a fost să fie. Trebuie să ne vedem de drum, să vedem ce putem face să jucăm mai bine. Sperăm că în meciurile de acasă vom arăta o apărare ceva mai organizată”, a spus Dan Fleșeriu, la finalul partidei.

Barry Stewardt a avut un joc foarte bun, reușind 29 de puncte, 5 recuperări și 4 assist-uri. De asemenea, Isaiah Philmore a reușit 19p și 6 rec., Rolland Torok 11p și 5 rec., Randal Falker 8p și 5 rec., Jared Jordan 7p, 10 ass. și 3 rec., Jordan Chatman 6p și 4 rec., Chris Cooper 4p și 3 rec., Lucas Tohătan 2p.

În următoarea etapă din FIBA Eurpe Cup BC CSU Sibiu primește vizita celor de la Fribourg Olympic, miercuri, 30 octombrie 2019, de la ora 18:15. Biletele pentru acest meci se vor pune în vânzare astăzi, pe www.bc-csusibiu.ro/bilete și pe www.kompostor.ro. Costul unui tichet pentru meciurile din cupele europene este de 25 de lei.

Până la meciul de pe teren propriu din FIBA Europe Cup, BC CSU Sibiu joacă în Liga Națională, sâmbătă, de la 20:15, în deplasare la Dinamo București.

Pregătirea și participarea BC CSU Sibiu în competițiile europene este un proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2019.

Articolul precedentÎntreruperi de curent în Sibiu și alte două localități din județ
Articolul următorGaz Metan joacă, sâmbătă, cu Chindia Târgoviște