Mai multe intervenții ale pompierilor au avut loc în ultimele 24 de ore, multe dintre acestea fiind cauzate de vântul puternic din județul Sibiu. În cursul după amiezii s-a acționat pentru îndepărtarea diferitelor elemente de construcție (tigle , bucăți de tablă, elemente de izolație ale clădilor) care puneau în pericol siguranța cetățenilor, în municpiul Sibiu zona parcului Astra, pe strada Viilor, strada Distribuției, strada Poiana și pe strada Siretului. Spre seară însă, au fost și alte intervenții.

ImagineMai mulți copaci care care prezentau pericol pentru oameni și bunurile acestora au fost îndepărtați în municipiul Sibiu pe strada Oștirii, strada Ștefan cel Mare și bulevardul Vasile Milea. De asemenea, au fost lichidate unele incendii de vegetație uscată care, din cauza vântului puternic, puteau să se extindă la vecinătăți.
ImagineÎn momentul de față se află în desfășurare un incendiu de pădure în zona localității Mălâncrav, care este localizat și se lucrează pentru lichidarea acestuia, intervenția fiind îngreunată de condițiile meteo nefavorabile.

ImagineTotodată, având în vedere avertizările de cod roșu în zona de munte și portocaliu de vânt puternic, în restul județului, pompierii fac o serie de recomandări. 

În situația în care sunteți surprinși în zone deschise, trebuie să vă îndepărtați rapid de zona în care se manifestă fenomenele și să identificați un spațiu care garantează protecție.Parcați autoturismul în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.
Dacă vă aflați în autovehicul, trebuie să vă îndepărați, pe cât este posibil, de zona în care vântul suflă cu putere. De asemenea, trebuie să rămâneți în interiorul autovehiculului și să purtați centura de siguranță.
Nu în ultimul rând, recomandăm cetățenilor să anunțe imediat autoritățile prin numărul 112, dacă au informații despre persoane care se află în pericol sau alte situații care pot afecta negativ comunitățile.
Pe această cale asigurăm cetățenii județului Sibiu că salvatorii sibieni sunt la datorie pregătiți să intervină în toate situațiile de urgență care pot apărea ca urmare a avertizărilor meteo și nu numai .

 

Articolul precedentIncendiu la acoperișul unei case din Dârlos
Articolul următorBaschet: Fostul căpitan Radu Paliciuc revine la BC CSU