Pe malul stâng al Oltului vor fi investiţii de 17.9 milioane de euro, prin proiectul “Amenajarea complexă a afluenților Oltului de pe rama nordică a Munților Făgăraș cu potențial de risc la inundații din viituri rapide”.

Anunţul a fost făcut de directorul general al Administrației Naționale „Apele Române”(ANAR), Victor Sandu, alături de directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor (RNP), Gheorghe Mihăilescu, de directorul Administrației Bazinale de Apă (ABA) Olt, Ștefan Prală, de directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor(SGA) Sibiu, Mircea Sandu Bîrs, precum și de specialiști din domeniile ape și păduri, care l-au însoțit pe ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, într-o vizită de lucru în județul Sibiu.
Proiectul despre care se face referire se desfăşoară pe afluenţii malului stâng al râului Olt, respectiv: pârâul Sebeș, pe raza localităţii Turnu Roșu, pârâul Porumbacu, pe raza localităţii Porumbacu de Jos, şi pârâul Cârțișoara, pe raza Cârțișoarei și Cârței.
Lucrarea presupune: recalibrarea albiei pârâului Cârțișoara, pe o lungime de 5,5 km; consolidări de mal pe pârâul Cârțișoara, pe o lungime de 9,36 km; construirea unui dig nou pe o lungime de 4,6 km, pe pârâul Cârțișoara; refacerea a două podețe pârâu Cârțișoara; consolidări de mal, pârâu Sebeș, în lungime de 0,22 km; construirea a cinci căderi de beton pe pârâul Sebeș; realizarea unei acumulări nepermanente pe pârâu Sebeș, cu o capacitate de 268.000 metri cubi; împădurirea pe 400 de hectare a zonelor montane a pârâului Porumbacu; reprofilarea albiei pârâului Porumbacu, pe o lungime de 2,65 km; consolidări de mal pârâu Porumbacu pe o lungime de 2,65 km; 7 praguri și un nou dig pe pârâul Porumbacu, precum și 12 baraje de retenție“, a declarat Ioan Deneş, ministrul Apelor şi Pădurilor.
De asemenea, ministrul Apelor a adus în discuție și derularea proiectului investițional „Mărirea capacității de transport a aducțiunii Gura Râului – Sibiu și lucrări de asigurare a comportării în timp a barajului Gura Râului, județul Sibiu”.
Lucrarea vizează reabilitarea aducţiunii pe o lungime de 14,834 km, reabilitarea barajului, a pragurilor și protecțiilor, precum și realizarea de instalații electrice pe o lungime de 18,951 km.
Obiectivul se realizează cu bani alocați de la bugetul de stat și are o valoare estimată de 60,1 milioane de lei.

Articolul precedentBRAŞOV | La volan, cu permisul suspendat, a accidentat o vârstnică de 81 de ani
Articolul următorVasile Miriuță, înaintea debutului pe banca echipei FC Hermannstadt: ”Cred că putem face o partidă bună cu Astra”