Klaus Iohannis, președintele României, a sărbătorit alături de liberalii sibieni victoria de la europarlamentare, sâmbătă seară, la un restaurant din Sibiu.
La această întâlnire a participat și Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal.

“Klaus Iohannis ne-a felicitat pentru rezultatele de la referendum și pentru cele de la europarlamentare unde am obținut cel mai bun scor pe țară, 48,33%. PNL Sibiu a demonstrat încă o dată (dacă mai era cazul) că este una dintre cele mai puternice filiale din cadrul Partidului Național Liberal. Mă bucur că am colegi implicați și activi în teritoriu care mi-au demonstrat că pun PNL-ul pe primul loc. Îi felicit și le mulțumesc pentru tot ceea ce fac în domeniul politic. Alături de Președintele României am discutat despre situația politică actuală și cum am putea să transpunem rezultatele referendumului în Constituție. Cei de la PSD-ALDE ne-au demonstrat că ordonanțele de urgență sunt mai importante decât dorințele cetățenilor. Orice nu trece de Parlament, ei legiferează prin Ordonanță de Urgență. Nu contează pentru ei dacă sunt constituționale sau nu, ci doar să își vadă de propriul interes. În următoarea perioadă opoziția o să fie unită și o să acționeze împotriva PSD-ului printr-o moțiune de cenzură! Nu mai putem tolera ca cei din Guvern și cei din majoritatea parlamentară să-i apare pe cei cu dosare penale și să își bată joc de această țară și de români”, spune deputatul Constantin Șovăială.
Raluca Turcan, președintele PNL Sibiu, a spus că prezența lui Iohannis și Orban la Sibiu a fost încurajatoare pentru organzația din Sibiu.
“Președintele Klaus Iohannis, lupta sa continuă pentru drumul european, oferta Partidului Național Liberal, susținerea obținută de PNL din partea unor parteneri politici sau din societatea civilă- acestea sunt “ingredientele” care, în mâinile unei organizații harnice, hotărâte și în fața unor oameni precum sibienii, care știu cum vor să arate mâine țara lor, nu aveau cum să nu conducă la victorie. PNL Sibiu a obținut cel mai bun scor electoral din România la alegerile pentru Parlamentul European, un rezultat care ne face mândri și care, așa cum speram, iată, îi face mândri și pe cei care ne-au arătat mereu susținere : Președintele României, Klaus Iohannis și președintele PNL, Ludovic Orban i-au felicitat pe liberalii sibieni. Acest lucru, adăugat încrederii pe care am primit-o de la oamenii onești la votul de duminica trecută ne dau energia necesară următoarelor competiții: alegerile prezidențiale, cele locale și alegerile generale. Prezența Președintelui Klaus Iohannis și a președintelui Ludovic Orban alături de noi sâmbătă a fost încurajatoare. În numele colegilor din PNL Sibiu care au muncit -iată, cu folos- în această campanie le-am făcut și eu o promisiune: dacă vor felicita personal această organizație pentru fiecare rezultat de 50 la sută, o să ne vedem după fiecare scrutin aici, la Sibiu!”, a spus Turcan.
Duminică, Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, se află la Blaj, alături de Papa Francisc.

 

Articolul precedentPapa Francisc a plecat din Sibiu spre Câmpia Libertății cu mașina
Articolul următorSute de sibieni în costume populare îl așteaptă pe Papa Francisc la Aeroport