Liga Profesionistă de Fotbal a stabilit echipa etapei a 9-a. 

Printre evidențiații etapei se numără Nicolao Dumitru Cardoso, atacantul de la Gaz Metan Mediaș, dar și Ronaldo Deaconu, mijlocașul medieșenilor. Jorge Costa a fost desemnat antrenorul etapei. Gaz Metan a învins, în această rundă, în deplasare, pe CFR Cluj-Napoca, scor 2-1.

 

PORTAR

Mirko Pigliacelli (Universitatea Craiova / 27 de ani) – A apărat un penalty şi a avut alte câteva intervenţii importante prin care a ţinut neatinsă plasa porţii oltenilor.

FUNDAŞI

Georgi Pashov (Academica / 30 de ani) – Un transfer reuşit! Titular în toate cele nouă meciuri, a contribuit consistent la formarea uneia dintre cele mai bune defensive din acest sezon. A pasat decisiv pentru golul marcat de Chunchucov.

Iulian Cristea (FCSB / 26 de ani) – A devenit o prezenţă tot mai desă în careurile adverse. Şi-a trecut din nou numele pe lista marcatorilor, golul reuşit în poarta Chindiei fiind al 10-lea pe prima scenă.

Erico da Silva (UTA Arad / 31 de ani) – Introducerea sa la startul părţii secunde a fost una inspirată. A marcat în minutul 48 şi a făcut un joc defensiv fără greşeală.

Nicuşor Bancu (Universitatea Craiova / 28 de ani) – A marcat singurul gol al meciului. A fost a 20-a reuşită pe prima scenă din contul căpitanului alb-albaştrilor.

MIJLOCAŞI

David Meza Colli (FC Argeş / 32 de ani) – Utilizat de Ionuţ Moşteanu pe o poziţie ofensivă, a fost jucătorul care i-a dus pe argeşeni spre al doilea succes din ediţia curentă. A marcat un gol şi a pasat decisiv pentru reuşita lui Grecu.

Ronaldo Deaconu (Gaz Metan / 23 de ani) – A deschis drumul medieşenilor spre un succes mare, al doilea din istorie pe terenul clujenilor. A fost a treia reuşită în acest sezon pentru mijlocaşul de la Gaz Metan.

Florin Tănase (FCSB / 25 de ani) – Căpitanul roş-albaştrilor şi-a condus echipa spre un nou succes. A înscris pentru a 60-a oară în Liga 1, Chindia fiind a 24-a echipă care a primit cel puţin un gol de la actualul decar al bucureştenilor.

ATACANŢI

Nicolao Dumitru Cardoso (Gaz Metan / 29 de ani) – A marcat pentru a patra oară în ediţia curentă, două dintre goluri fiind izbutite în urma unor şuturi expediate din afara careului mare. Este un jucător cu o tehnică deosebită.

Raul Rusescu (Academica / 32 de ani) – Arată o formă fizică excelentă. Este un mare câştig pentru ilfoveni. A marcat pentru prima dată în acest sezon, reuşita sa fiind a 59-a în principala competiţie internă.

Vlad Morar (UTA Arad / 27 de ani) – A făcut cel mai bun meci din carieră în Liga 1. A marcat două goluri, dintre care unul direct din lovitură liberă, şi a oferit o pasă decisivă.

ANTRENORUL ETAPEI

Jorge Costa (Gaz Metan / 49 de ani, FOTO) – A pregătit excelent meciul, pe care l-a început punând presiune pe adversari. Astfel, fostul mare jucător portughez a reuşit prima victorie cu Gaz Metan, succesul venind chiar împotriva echipei alături de care, ca antrenor, a câştigat titlul în sezonul 2011-2012.

Foto: LPF.ro

Sursa: Realitatea de Sibiu

Articolul precedentEducatoare din Sibiu, în stare gravă după infectarea cu SARS CoV-2! Clipele de groază prin care a trecut femeia
Articolul următorCulisele statului paralel – Ce influență are cuplul Ponta-Ghiță la Chișinău prin atotputernicul Plahotniuc