Președintele PNL, Ludovic Orban, este de părere că actualul Parlament este o “oglindă deformată în raport cu voința politică manifestată de oameni în cadrul acestor alegeri”. Declarația a fost făcută sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă, la Mediaș.

Președintele PNL a precizat că o echipă a Partidului Național Liberal lucrează deja la moțiunea de cenzură care va fi depusă până la finalul actualei sesiuni parlamentare.
În plus, potrivit acestuia, PNL va începe negocierile cu toate grupurile politice din Parlament, mai puțin cu grupul PSD.
“Am format echipa de lucru care elaborează moțiunea de cenzură. De asemenea, am desemnat negociatorii, liderii de grupuri parlamentare, Raluca Turcan la Camera Deputaților și Florin Cîțu la Senat. Deja am început discuții, se vede din declarații publice că există suport din partea partenerilor noștri de opoziție. De asemenea, am început tatonări și vom avea negocieri cu toate grupurile parlamentare, mai puțin PSD evident. Vom avea și la PSD discuții individuale cu foarte mulți parlamentari pe care îi simțim de ceva timp că le pasă mai mult de România decât de PSD și vom vedea în ce măsură reușim să îi convingem, Pentru a trece moțiunea este nevoie de majoritatea parlamentarilor. La ora actuală în Parlament, PSD, ALDE și UDMR dețin 63% din voturi. Este un efort nu simplu, pentru că, vă repet, avem Parlamentul care este votat în 2016, care este o oglindă complet deformată în raport cu voința politică manifestată de oameni în cadrul acestor alegeri. Pot să vă spun, de exemplu, că Partidul Național Liberal a luat mai multe voturi decât PSD și ALDE la un loc”, a declarat Ludovic Orban la Mediaș.

Articolul precedentOrban, la Mediaș: “Mie nu mi se pare normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit”
Articolul următorPapa Francisc a plecat din Sibiu spre Câmpia Libertății cu mașina