Cunoscuta pianistă Mădălina Pașol și laureații concursului „Valori pianistice” sunt invitații evenimentului care va încheia sezonul 2019 al Stagiunii “ICon Arts@Biblioteca ASTRA”. Concertul va avea loc luni, 18 noiembrie, de la ora 19, în Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

În completarea programului bogat, de care s-a bucurat un public numeros pe cuprinsul întregului sezon, evenimentul va cuprinde un recital de pian din care vor face parte lucrări de J.S. Bach, L. van Beethoven, F. Chopin, F. Liszt, E. Grieg, G. Dinicu și A. Piazzolla.

Alături de Mădălina Pașol vor interpreta: Sabina Tomulescu, Andrei Martinescu și Ștefan Buzdugan, talentați interpreți care promit să devină viitoare nume mari ale muzicii clasice românești. Evenimentul va avea intrarea liberă prin rezervare la adresa [email protected].

Și cu acest prilej, Biblioteca Județeană ASTRA va pregăti o expoziție de colecție inspirată de programul concertului. Seara se va încheia printr-o invitație la degustare de vinuri oferite de Senator Wines, partenerii Stagiunii “ICon Arts@Biblioteca ASTRA”.

Despre Mădălina Pașol

Mădălina Paşol a concertat ca solistă sau în formaţii camerale împreună cu artişti de renume mondial. După absolvirea Liceului de Artă „George Enescu” a obţinut o bursă de studii la Universitatea de Arte din Berlin, la clasa prof. Georg Sava şi apoi la clasa prof. Pascal Devoyon. Pentru merite deosebite obţine bursa “Nachwuchs Forderung Stipendium – NaFog” a Senatului Cultural German, oferită pentru cursurile de Master, precum şi diploma de Pianist Concertist.

Activitatea artistică a Mădălinei Paşol a fost recunoscută prin premii, burse, diplome la concursuri naţionale şi internaţionale: bursa NaFog a Senatului Cultural German, bursa Fundaţiei Paul Hindemith, bursa Universităţii de Arte din Berlin, bursa pentru studiile doctorale ale Universităţii de Muzică din Bucureşti, bursa Fundaţiei Georg Schumann, Concursul Internaţional pentru pian Feruccio Busoni, Concursul Internaţional ARD – Munchen, Marele Premiu – Concursul Internaţional de concerte Târgu Mureş.

Din anul 2014, Mădălina Paşol se dedică promovării tinerelor talente, artiştilor români şi valorilor culturale naţionale pe plan regional şi internaţional în cadrul Institutului de Arte pe care îl conduce. Printre iniţiativele culturale se numără “Pianina – Play me – CANTA!” în colaborare cu Metrorex – Bucureşti şi concertele educative din cadrul Festivalului Music Film Festival 2015 organizat de ARCUB. Institutul de Arte a devenit la scurt timp de la înfiinţare o instituţie culturală care promovează arta şi cultura în spaţii neconvenţionale. Mădălina Paşol a susţinut cursuri de măiestrie, concerte şi recitaluri în Europa şi Asia.

Stagiunea “ICon Arts@Biblioteca ASTRA” este un proiect inițiat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România în parteneriat cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu.

Articolul precedentPompierii sibieni au stins incendiul din apropierea localității Mălâncrav după mai bine de 24 de ore
Articolul următorRodica Ispas din Avrig, primul meșter participant la un program de “Craft Residence”, în Suedia