Rodica Ispas este primul meșter român ce va participa la un program de Craft Residence.

“Consiliul Județean Sibiu prin Muzeul ASTRA a facilitat în această perioadă participarea unuia dintre cei mai recunoscuți meșteri populari și profesori în ale țesutului din România, doamna Rodica Ispas din Avrig, județul Sibiu, la primul program de mobilitate Craft residence organizat de Regional Handicraft Advisor Västarvet, Suedia”, arată Muzeul ASTRA.

Programul se desfășoară în perioada 4 – 17 noiembrie în orașul Skövde, din regiunea Västra Götaland Suedia, și se bazează pe conceptul „slöjd” (ce putem face cu propriile mâini) și dialog cultural între cele două țări (România și Suedia).

“În cadrul programului de mobilitate Craft residence participă doi creatori populari, Rodica Ispas din Avrig și Git Skoglund din Gothenburg. Timp de două săptâmâni cele două doamne iau parte la întâlniri, dezbateri și prezentări în domeniul țesutului cu specialiști în domeniu și grupuri de meșteri locali; realizează un schimb de experiență, de tehnici și cunoștințe, demonstrând propria tehnică de lucru în cadrul Studioului Skaraborgshemslojdforening (Skara Crafts Association), fiind încurajate să exploreze și să își dezvolte propria creativitate”, a declarat Elena Găvan, muzeograf al Muzeului ASTRA.

După participarea grupului din Västra Götaland la cea de a XXIV-a ediție a Olimpiadei „Meșteșuguri artistice tradiționale”, desfășurată la sfârșitul lunii iulie a anului în curs, programul “Craft Residence” este a doua acțiune desfășurată sub egida acordului de cooperare în domeniul promovării patrimoniului, culturii și turismului încheiat între Consiliul Județean Sibiu și regiunea Västra Götaland din Suedia în anul 2017, prin Muzeul ASTRA.

Articolul precedentMădălina Pașol va susține un recital de pian alături de laureații concursului „Valori pianistice”, luni, la Biblioteca ASTRA
Articolul următorMedici ai Spitalului Județean Sibiu, prezenți la Reuniunea națională a tuturor coordonatorilor de transplant din România