Gospodinele și dansatorii de pe Valea Târnavelor vin în weekend la Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului pentru a-și prezenta tradițiile și mâncărurile specifice. Duminică, 21 octombrie, între orele 10 – 16, va avea loc evenimentul “Cultură și gastronomie locală de pe Valea Târnavelor”, o inițiativă ce se desfășoară în cadrul programului “Târgul de țară”.

,,De pe Valea Târnavelor, reprezentanții comunității din Valea Viilor, vin să ne prezinte tradițiile pe care le-au păstrat și pe care le duc mai departe prin programe ce îi fac demni ca destinație turistică de excelență, inclusă în patrimoniul UNESCO. Vor fi prezenți și își vor etala talentul și priceperea dansatorii ansamblului Strugurelul Valea Viilor, care vor pune în scenă dansuri românești, săsești și țigănești. Ne vom bucura și de prezența etnicilor sași, veniți în vizită în sat, iar gospodinele ne vor primi cu preparate tradiționale ca brodenlaven (ciorbă cu carne și cartofi), iahnie de fasole și gogoși”, a declarat Mihaela Gherghel, muzeograf al Muzeului ASTRA.
În preajma Târgului de țară, se vor desfășura două ateliere meșteșugărești de cusături tradiționale și pictare icoane pe sticlă. De asemenea, grupul vocal al Bisericii ortodoxe din Valea Viilor va cânta pricesne la Biserica din Bezded, în cadrul Sfintei Liturghii.

Acțiunea de duminică vine ca o pregătire pentru manifestările care vor avea loc aici anul viitor în cadrul programului “Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană”.

Articolul precedentBRAȘOV | Doi bărbați s-au ales cu dosar penal după ce au furat lemne
Articolul următorSibian condamnat la trei ani de închisoare pentru trafic de droguri