Un avion cu 30 de deținuți expulzați din Marea Britanie va ajunge miercurea viitoare la București. Este vorba despre români condamnați la închisoare pentru fapte grave, precum tâlhărie sau omor. Decizia Regatului Unit de a repatria forțat infractorii a stârnit numeroase controverse în plan internațional, relatează Realitatea Plus.

România este prima țară care își va primi infractorii. Miercuri, la București va ajunge o cursă charter cu 30 de condamnați.

Următorul zbor, programat din Marea Britanie în Polonia, stă însă sub semnul întrebării, întrucât în țară este încă în vigoare interdiciția de a călători înspre și dinspre Regatul Unit, după apariția noii tilpini a coronavirusului. 

Decizia Marii Britanii privind repatrierea forțată a infractorilor a fost intens criticată.

ONU a atras atenția că astfel de decizii cresc riscurile pentru sănătatea publică din lume, după ce un deținut repatriat în Jamaica a fost testat pozitiv cu noul coronavirus la scurt timp după intrarea în țară. 

 

Articolul precedentVIDEO Stare de asediu la Washington, susținători ai lui Trump au pătruns în Congres, pentru a bloca validarea victoriei lui Biden
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 132. Problemele care-i strică până și freza lui Boris Johnson