Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu a transmis ce trebuie să faceți pentru a evita incendiile.

“Odată cu scăderea temperaturilor, riscul la incendiu crește din cauza nerespectării măsurilor esențiale de prevenire a incendiilor”, explică Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.
Potrivit acesteia, în perioada octombrie 2018- martie 2019, s-au înregistrat peste 200 de incendii  la locuințe și gospodării pe raza județului Sibiu, cele mai frecvente cauze find constituite de instalații electrice defecte sau improvizate, mijloacele de încălzire neracordate corespunzător precum și coşurile  de fum necurăţate. Pe lângă pagubele imense, incendiile au drept consecințe și pierderi de vieți omenești.
Pentru evitarea unor situaţii neplăcute, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu recomandă cetățenilor sibieni respectarea cu strictețe a  următoarelor măsuri de prevenire împotriva incendiilor înainte și pe timpul sezonului rece :
•Verificați, reparați, izolați termic și curățați periodic coșurile de evacuare a fumului;
•Utilizați aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecție fără defecțiuni sau improvizații; 
•Nu suprasolicitați rețeaua electrică prin folosirea simultană a mai multor consumatori; 
•Supravegheați aparatele  electrice aflate sub tensiune;  
•Nu amplasați materialele și substanțele combustibile în apropierea surselor de  foc;
•Nu folosiți sobele și  alte mijloace de încălzire cu defecțiuni sau improvizații, supraalimentate cu combustibili și neizolate termic față de materialele combustibile din jur.

Articolul precedentConsilier local din județul Sibiu găsit incompatibil și în conflict de interese de ANI
Articolul următorPolițiștii sibieni verifică firmele care dețin și comercializează articole pirotehnice