Sursa Foto Garbo
Sursa Foto Garbo

Autoritățile din Mediaș se declară pregătite pentru ca activitatea în oraș să se desfășoare fără probleme în sezonul rece și pe perioada intemperiilor specifice acestui sezon. EcoSal Mediaș, în calitate de operator public de salubrizare anunță că între 15 noiembrie 2018 și 15 martie 2019, mai mulți ofiţeri de serviciu din cadrul societăţii vor supraveghea întreaga activitate. În momentul de față, compania are în dotare 9 utilaje care vor acţiona pentru menţinerea în funcţiune a căilor publice pe timp de polei sau îngheţ. De asemenea, au mai achiziționat o sărăriță și două lame noi.

Zeci de de lădiţe cu nisip, vor fi amplasate pe străzi precum Stadionului, Baznei la intersecţia cu 1 Decembrie, Unirii, Mihai Eminescu, Dealul Cucului, Metanului, 9 Mai, Bucegi, dar și în stațiile de autobuz din municipiu, anunță reprezentanții companiei. Totodată, vor fi amplasate şi grămezi de material antiderapant pe străzile în pantă, pe care accesul utilajelor este imposibil în cazul unor ninsori abundente. Stocul materialelor antiderapante cuprinde nisip cernut, clorură de magneziu şi sare.

Utilajele stabilite pentru intervenţii vor interveni pentru deszăpezire pe străzile din municipiul Mediaş în funcţie de gradul de prioritate, aşa cum au fost stabilite în planul de deszăpezire pentru iarna 2018-2019.

„Începând cu data de 15 noimebrie, operatorul de salubritate EcoSal asigură în municipiul Mediaș activitatea de deszăpezire. Stocul de material antiderapant este în prezent de aproximativ 100 de tone, urmând ca în perioada următoare să asigurăm diferența de cantitate până la 500 – 600 de tone”, a declarat Dan Vasi, directorul EcoSal Mediaș.

(Sursa Foto: www.garbo.ro)

Articolul precedentTursib: Poate fi accesată opţiunea care facilitează încărcarea abonamentelor on line
Articolul următorUPDATE: Două victime în accidentul la Hula Bradului dintre un autocar și un tir