Ludovic Orban a transmis parlamentului propunerea de guvern, iar pe lista ministrilor se află dr. Victor Costache ca propunere pentru Ministerul Sănătății.

Numele medicului din Sibiu conferențiar dr. Victor Costache s-a tot vehiculat în ultima săptămână ca fiind favorit, în cursa pentru postul de ministru al Sănătății, deși, inițial se vorbea despre profesorul universitar dr. Horațiu Suciu, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Institutul de Urgență de Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu-Mureș ca fiind următorul Ministru al Sănătății.

Iată că au fost schimbate cărțile, iar astăzi, Costache este propunerea lui Orban pentru Ministerul Sănătății.

Dr. Victor Costache a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul UMF „Grigore T. Popa” din Iași în 1999, apoi a făcut un an de rezidenţiat în ţară, după care a decis să plece în Franţa, unde a trebui să facă un nou rezidențiat. S-a specializat în chirurgie cardio-vasculară şi toracică, iar acum este membru în Colegiul Francez de Chirurgie cardiovasculară. În anul 2014, şi-a suspendat toată activitatea medicală din Franţa şi s-a stabilit împreună cu familia în România, pentru a profesa în Sibiu. A realizat o serie de premiere medicale, iar Academy of World Records a atestat recordul mondial în intervenția de la Sibiu a lui, respectiv prima operație complexă de disecție de aortă tratată endovascular.

Articolul precedentAccident pe Valea Oltului cu trei victime printre care și un copil de șase luni
Articolul următorApă Canal Sibiu SA sărbătorește 125 de ani în distribuția apei