Conf. Dr. Victor Costache a intrat în Carte Recordurilor după o intervenție chirurgicală care a fost considerată prima operație complexă de disecție de aortă tratată endovascular. Operația este un Record Mondial. Prin intermediul ei, doctorul Costache a reuși să să adune în România cei mai mari specialiști în inimă și metode moderne de tratare a patologiilor cardiace.

Recordul a fost atestat de Academy of World Records, pe 11 septembrie 2018.

Nu este prima premieră a medicului din Sibiu. Multe dintre ele au fost la nivel național. Acum însă, numele și munca sa sunt reunoscute la nivel mondial.

La începutul lunii octombrie, la Sibiu, va avea loc cel mai prestigios eveniment medical al anului: Congresul East Meets West 2018 sau schimb de bune practici pentru atingerea excelenței în tratarea bolilor cardiovasculare.

Vor participa cei mai renumiți chirurgi cardiovasculari din SUA și Europa. Aceștia au răspuns la invitației medicului Victor Costache și vor fi la Sibiu în perioada 4-6 Octombrie 2018.

„Scopul principal al Congresului este acela de a oferi șansa participanților români de a sta față în față cu lideri de opinie de rang mondial din domeniu, care vor împărtăși din cunoștințele si opiniile lor, din secretele profesionale. Vor fi făcute cunoscute tehnici și tehnologii de ultimă generație pe plan global ce vor ajuta în tratarea pacienților”, spun organizatorii.

La eveniment se vor întâlni membrii Societății Română de Chirurgie Endovasculară și Terapie Valvulară Transcateter, ai Societății Române de Intervenție Chirurgicală Minim Invazivă Cardiovasculară și cei ai Societății Specialiștilor EndoVasculari din Statele Unite ale Americii.  Detalii despre lectorii ce vor fi prezenți pot fi gasite pe www.srcet.ro.

Medicul Victor Costache s-a născut în 18 martie 1974. A studiat medicina atât în țară, cât și în străinătate și s–a format la Clinica din Grenoble, una dintre cele mai renumite clinici. A revenit în România și din 2013 este șeful Centrului de Chirurgie Cardio–Vasculară al Spi­talului Polisano.Din 2014 este Conferențiar Universitar la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. De asemenea, din 2015 este Președinte al Comisiei de Chirurgie Cardiovasculară a Ministerului Sănătății și Președinte al SRCETVT – Societatea Română de Chirurgie Endovasculară și Terapie Valvulară Transcateter.

 

Articolul precedentSemnăturile #FărăPenali din Sibiu au ajuns la Parlament. 96,3% au fost validate
Articolul următorSe aprobă studiul de fezabilitate pentru prima parcare subterană a Sibiului