Dozele vor fi redirecționate către secțiile de boli infecțioase din țară. Pentru vaccinarea populației vor fi amenajate centre mari, cum sunt Romexpo sau Arena Națională din București.

Declarațiile ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, au avut loc în studioul televiziunii Digi24. Acesta a precizat că la început în București vor fi 32 de centre de vaccinare. Totodată, preconizează că ”populația generală urmează să înceapă în martie-aprilie, iar vaccinarea să se termine până în iunie”.

Principalele declarații:

Pe 21 decembrie se preconizează că vom avea aprobarea EMA pentru vaccinuri. În perioada dintre Crăciun și Revelion va veni o primă tranșă simbolică, de zece mii de doze necesare pentru cinci mii de persoane. Dozele vor ajunge în toate secțiile de boli infecțioase din țară. Cei care s-au infectat până acum, dar nu au în prezent boala, se pot vaccina.

Vaccinarea generală urmează să înceapă în martie-aprilie și să se termine până în iunie.

Vaccinurile vor veni în camioane cu congelatoare speciale și apoi trimise la centrele din teritoriu, la spitalele militare unde va exista un fel de depozit. Aceste vaccinuri pot sta cinci zile, înainte să fie folosite, la temperatura de 2 și 8 grade Celsius. BioNTech/Pfizer asigură transportul cu mijloace proprii.

Comitetul Național de Vaccinare a eșalonat centrele de vaccinare, în funcție de categoria persoanelor vaccinate. În București, vor fi la început 32 de centre. S-a gândit varianta unor centre de vaccinare mai mari, cum sunt Romexpo sau Arena Națională din București, unde vor putea exista mai multe cabinete. Dacă un centru obișnuit are până la șase cabinete de vaccinare, preconizăm ca la un centru mai mare să fie în jur de 50 de cabinete. Fiecare dintre ele va fi deservit de doi asistenți medicali. Vor avea zone de așteptare, persoanele își vor da consimțământul, vor fi investigați dacă au boli concomitente și starea alergică. Va mai exista o zonă post-vaccinare, unde persoanele vor mai rămâne sub observație 15 minute.

În centrele de vaccinare vor fi medici care vor fi arondați. Vor fi peste 1.500 de medici în aceste centre. Acum se face o catagrafiere, voiam să vedem numărul populației și cine dorește să fie vaccinat. În momentul în care o vom avea, vom putea aduce vaccin pentru toată lumea.

Sursa: DIGI24

Articolul precedentRomânia, acaparată de caracatița Mossadului. Cine se află în spatele retrocedărilor cu cântec și cum au ajuns proprietățile românești pe mâna străinilor
Articolul următorFC Hermannstadt, egal cu FC Argeș (VIDEO)