Sorina Pintea a declarat vineri, în cadrul unei conferințe la sediul PSD, că Sibiul nu este pregătit din punct de vedere medical pentru Summit-ul de anul viitor.

“Din punctul de vedere al serviciilor medicale, nu pot să comentez în acest moment calitatea acestora, pentru că din ceea ce știu sunt medici buni, care își fac meseria cu drag. Dar ceea ce oferă în acest moment Sibiul nu cred că este suficient și nu cred că în acest moment suntem pregătiți de a primi oaspeții care – Doamne ferește, sper să nu aibă probleme – vin la Summitul NATO (n. r. corect e Summit UE). Ministerul Sănătății a contribuit financiar cu o sumă pentru achiziția de aparatură medicală, dar partea de reabilitare nu se poate rezolva până atunci. Vom mai contribui pe zona de aparatură medicală, am mai spus și în ședința pe care am avut-o cu conducerea Spitalului și a Consiliului Județean că aștept să se demareze procedurile care ar trebui să fie demarate, astfel încât în momentul în care există finanțare achiziția să poată fi făcută. Dar asta nu va rezolva problema”, a spus Pintea.
Ministrul Sănătății a declarat că privește Summitul din Sibiu ca un eveniment important al României, la care “trebuie să ne prezentăm onorabil”.
“Pe lângă ajutorul pe care îl vom da Spitalului Județean, în afară de ce am dat până acum, vom mai aloca bani pentru aparatură și vom încerca împreună cu CJ, administratorul Spitalului, să creăm și condițiile hoteliere care să corespundă. În acest moment sunt secții care din punctul meu de vedere nu corespund sub nicio formă. Este foarte clar că se fac eforturi și mă bucură acest lucru, dar nu va fi suficient până la anul”, a mai spus Pintea.

La Summitul de la Sibiu sunt așteptați 27 de şefi de stat şi de guvern din ţări europene, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt şi circa 800 de jurnalişti.

Articolul precedentVIDEO | Patru centre pentru pacienții arși, construite în România după 2020
Articolul următorVIDEO | Ministrul Sănătății a confundat Summitul UE de la Sibiu cu Summitul NATO