Patru centre pentru pacienții arși vor fi construite în România, după anul 2020, a declarat la Sibiu Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Potrivit acesteia, pe 6 august a fost semnat un contract pentru studiul de fezabilitate și proiectare a celor patru centre de arși, ce vor fi construite la București (două), Târgu Mureș (unul) și Timișoara (unul).

Întrebată despre starea tânărului ars din Piatra Neamț, transferat în Belgia, ministrul Sănătății a declarat că acesta este stabil și că lucrurile evoluează spre bine.

“Acum jumătate de oră (aproximativ ora 13) am primit ultimele informații. E la fel, dar stabil și asta înseamnă că lucrurile evoluează spre bine, sper. 72 de ore sunt critice. A fost operat la Iași, apoi a fost în terapie intensivă. Pe măsură ce i se făceau analize, eu le transmiteam la spitalul din Belgia, iar medicii spuneau NU. Până în momentul în care au spus DA”, a spus Pintea.

Ministrul Sănătății a declarat că a aflat de situația pacientului în momentul în care a fost transferat la Iași.

 

Articolul precedentCozmin Gușă, despre amnistie şi graţiere: “Sunt de acord doar în aceste condiții”
Articolul următorMinistrul Sănătății, despre Summitul din Sibiu: “Nu cred că suntem pregătiți din punct de vedere medical să primim oaspeții care vin la Summit!”