Primăria Sibiu a realizat proiectarea pentru reparațiile capitale în două zone din cartierul Terezian: zona cuprinsă între strada Gladiolelor, strada Râului, strada Lungă și calea ferată și zona cuprinsă între strada Lungă, strada Târgu Cailor și strada Popa Șapcă.

Indicatorii tehnico-economici rezultați din întocmirea studiului DALI vor fi supuși aprobării Consiliului Local în ședința din această lună.

“Acesta este următorul cartier vechi de blocuri pe care îl vom moderniza în întregime. Sunt prevăzute lucrări ample de modernizare a carosabilului, a trotuarelor, parcărilor și iluminatului public, revigorarea zonelor verzi, diverse lucrări necesare la rețelele de apă și canalizare și amplasarea tubulaturii subterane pentru coborârea cablajului metropolitan”, spune Astrid Cora Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Valoarea investiției a fost estimată prin studiul DALI la 38,73 milioane lei și presupune următoarele lucrări: modernizarea a 20.000 de m2 de carosabil cu lățime între 3,5 și 7 metri, în funcție de spațiul existent; modernizarea a 19.000 de m2 de trotuare cu lățime de cel puțin 1,5 m;  modernizarea aleilor în suprafață de 3.100 m2; revigorarea prin reamenajare a spațiilor verzi în suprafață de aproximativ 42.000 m2; reamenajarea spațiilor pentru parcare, urmând să se creeze aproximativ 1000 de locuri; reabilitarea rețelelor de apă și canalizare; modernizarea iluminatului public prin instalarea a aproximativ 220 de stâlpi cu corpuri de iluminat eco-eficiente cu LED, fiind prevăzută și înlocuirea rețelei care le alimentează; amenajarea tubulaturii subterane pentru coborârea cablajului metropolitan aerian.

După obținerea aprobării Consiliului Local Sibiu, Primăria Sibiu va demara achiziția pentru execuția propriu-zisă a lucrărilor, proiectul tehnic fiind deja în lucru. 

 

FOTO Wikimapia

Articolul precedentCum va arăta noul oraș inteligent din Cancun unde vor crește peste 7 milioane de plante
Articolul următorO anexă gospodărească din Agnita a ars, integral, noaptea trecută