Aproape 404 de hectare au fost dedicate spațiului verde, care va fi populat cu 7,5 milioane de plante – inclusiv 2,3 copaci per rezident

Firma de arhitectură italiană Stefano Boeri își extinde conceptul de pădure verticală într-un întreg centru urban cu noul Smart Forest City din Mexic. Situat chiar în afara Cancunului, acest spațiu extins este gândit astfel încât natura să se regenereze într-o armonie perfectă dintre zonele verzi și arhitectura clădirilor. Smart Forest City se va întinde pe 556 de hectare de teren care fuseseră desemnate anterior pentru un centru comercial. Acum, 130.000 de locuitori se vor putea bucura de un trai în orașul eco revoluționar, durabil, pe care l-a avut în vedere Boeri.

Nucleul Smart Forest City este plin de verdeață. Aproape 404 de hectare au fost dedicate spațiului verde, care va fi populat cu 7,5 milioane de plante – inclusiv 2,3 copaci per rezident. Cele 400 de specii care urmează să fie plantate au fost examinate cu atenție de botanista și arhitectul peisagistic Laura Gatti, asigurând un mix atent al plantelor. 

Mai multe poze pe www.tabuhighlife.ro

Pe măsură ce proiectul avansează, Boeri este cu un pas mai aproape de a-și vedea visul cu ochii – un mediu urban durabil. „Smart Forest City Cancun este o grădină botanică, într-un oraș contemporan, bazat pe moștenirea mayașă și în relația cu lumea naturală și sacră”, spune firma. „Un ecosistem urban în care natura și orașul se împletesc și acționează ca un singur organism.” Boeri și-a prezentat proiectul în fața autorităților regionale în martie 2019.

Articolul precedentSPANIA – Șapte oameni au murit în Spania, după ce o furtună violentă, s-a abătut asupra unor regiuni din estul ţării
Articolul următorModernizarea zonei de blocuri din cartierul Terezian intră în linie dreaptă