Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat în exclusivitate la Realitatea Plus că partidul își dorește un candidat propriu la președinție. Fără să indice dacă acesta este și unul dintre  motivele pentru care discuțiile cu PSD legate de comasarea alegerilor n-au ajuns la un rezultat, Ciucă a indicat că nicio altă variantă de candidat la președinție, din afara partidului, n-ar fi luată în calcul.

Întrebat dacă l-ar susține pe premierul Marcel Ciolacu într-o eventuală cursă pentru Palatul Cotroceni, Nicolae Ciucă a afirmat că nu este membru PSD, ci PNL și că va susține întotdeauna candidatul liberal. Întrebat despre varianta ca cele 2 partide să convină asupra unui candidat unic, iar acela să fie de la PSD, Ciucă a precizat că “PNL nu poate să nu aibă un candidat la alegerile prezidențiale, PNL este un partid istoric, partidul cu cea mai îndelungată istorie din politica europeană și nu văd de ce nu ar avea candidat (…) Nu putem să ne înțelegem chiar în toate situațiile. Știți cum se spune, dă Doamne mintea omului de pe urmă, vom vedea.”

Întrebat de ce nu se înțele cele 2 partide, liderul PNL a afirmat că “orice discuții pe funcții, în momentul de față, nu ar trebui să fie pe agenda de negocieri, pentru că mi se pare incorect pentru români și să le spunem „Gata, s-a rezolvat, asta este direcția pe care trebuie să mergeți!. Este absolut corect ca funcția de președinte să fie rezultatul votului poporului.”

Președintele PNL a avut o poziționare asemănătoare și față de alte scenarii privind cursa prezidențială. 

L-ați susține pe Geoană la președinție? Există astfel de zvonuri că ar există negocieri între o grupare din PNL cu acesta?

”În PNL nu există grupări și tocmai v-am răspuns că PNL va susține un membru al partidului.”

Aveți colegi de partid mai prin vestul țării care le-ar dori-o drept cadidate pe Laura Codruța Kovesi sau chiar pe Maia Sandu?

”Nu este cazul, nu am discutat așa ceva, nici măcar în glumă!” a mai declarat Nicolae Ciucă într-un interviu în exclusivitate cu Anca Alexandrescu. 

Fostul premier a precizat că ”și în cursa pentru Primăria Generală a Capitalei prima opțiune va fi tot un candidat PNL, motiv pentru care PNL își pregătește armata/activul de partid pentru a-l susține”.

 
 
Articolul precedentMăsuri dure împotriva traficanților de droguri din România. Alina Gorghiu anunță trei proiecte importante: Prioritate maximă
Articolul următorCum se circulă, la această oră, în țară?