Serviciul Salubrizare realizează zilnic dezinfecția mobilierului urban, a locurilor de joacă și a echipamentelor de workout cu detergent biocid pe bază de clor, așa cum este recomandat de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor. De astăzi, 17 martie, s-a început această activitate și în stațiile de autobuz.

Pentru o mai mare eficiență, suplimentar față de dezinfecția zilnică, în perioada 19-20 martie, Primăria Sibiu va efectua prin intermediul operatorului autorizat, o dezinfecție a mobilierului stradal, a locurilor de joacă, a stațiilor de autobuz cu substanța dezinfectantă Bionet A15.

În ceea ce privește utilizarea locurilor de joacă, chiar dacă Primăria Sibiu efectuează aceste acțiuni de dezinfecție, se recomandă evitarea acestor spații publice în contextul actual.

În completarea tuturor acestor acțiuni, în funcție de evoluția situației, Primăria Sibiu este pregătită să înceapă dezinfecția spațiilor publice pietonale, a trotuarelor, aleilor, piețelor, parcurilor, etc. În acest sens, operatorul are în stoc detergenți și dezinfectanți suficienți și continuă aprovizionarea. Atunci când situația o va impune, aceste măsuri suplimentare vor fi discutate și supuse aprobării Comitetului Local pentru Situații de Urgență.

Se reduce programul la ghișeele Direcției Fiscale

De miercuri, 18 martie, programul la ghișeele Direcției Fiscale de pe strada Turismului, din clădirea de pe bulevardul Victoriei și cea din sediul central al Primăriei Sibiu din Piața Mare se va reduce pentru cel puțin următoarele 30 de zile. Noul program este de luni până vineri între orele 9 – 14.

O excepție vor face ghișeele din Piața Mare. În zilele de luni, programul va fi de la ora 9.00 până la ora 18.00 pentru a veni în sprijinul cetățenilor care nu pot ajunge la Primărie dimineața, aflându-se în timpul programului de lucru.

Măsuri speciale și la Cimitirul Municipal.

De miercuri, 18 martie, administrația Cimitirului va desfășura doar activități legate de înhumarea persoanelor decedate. De la această dată se va sista emiterea tuturor celorlalte documente care nu comportă urgență, precum adeverințe, preluarea actelor de succesiune, primirea cererilor de concesionare a locurilor de veci, eliberarea avizelor pentru construcțiile funerare noi, etc. Furnizarea de informații și depunerea reclamațiilor va fi posibilă doar în format electronic, pe adresa [email protected].

De asemenea, pentru a respecta măsurile dispuse de autoritățile centrale în sensul aglomerărilor de persoane, administrația Cimitirului va restricționa accesul în capele, ordonând intrarea participanților astfel încât să nu se aglomereze capela și pentru a permite păstrarea distanței minime între cei prezenți.

Articolul precedentAtlassib întrerupe cursele în Europa
Articolul următorMarea noastră gaze poartă / Noi le dăm la altă poartă