Primăria Sibiu anunță noi măsuri în contextul deciziilor Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență luate astăzi, 11 martie:

 

Ø ÎNCHIDEREREA UNOR OBIECTIVE PUBLICE cu număr mare de spectatori/vizitatori:

o Teatrul pentru copii și tineret “Gong”, Teatrul Național “Radu Stanca” și Teatrul de Balet Sibiu au anulat toate spectacolele începând de miercuri, 11 martie, până în 22 martie, cu posibilitatea de prelungire a perioadei, în funcție de evoluția situației

o Grădina Zoologică Sibiu se închide publicului începând de joi, 12 martie, până în 22 martie inclusiv, cu posibilitatea prelungirii acestei măsuri

o Turnul Sfatului, obiectiv turistic gestionat de municipalitate, se închide vizitatorilor începând de joi, 12 martie până în 31 martie

 

Ø MĂSURI SPECIALE ÎN RELAȚIA CU PUBLICUL a Primăriei Municipiului Sibiu și a serviciilor publice subordonate Consiliului Local

Serviciile care au contact direct cu publicul vor lua măsuri suplimentare de protecție începând de joi, 12 martie. În cazul ghișeelor de relații cu publicul care nu sunt dotate cu geamuri de protecție, în următoarele zile se vor instala astfel de dispozitive.

În Centrul de Informații pentru Cetățeni, accesul cetățenilor va fi ordonat, astfel încât în fața fiecărui funcționar să se așeze un singur cetățean, cu respectarea unei distanțe de siguranță. Restul cetățenilor vor avea asigurată o arie de așteptare, dotată cu scaune și corespunzător ventilată.

Începând de vineri, 13 martie, masa caldă asigurată de Cantina Municipiului Sibiu la sediul de pe Calea Gușteriței va fi transformată într-o masă rece, la pachet, repartizată beneficiarilor de două ori pe săptămână, pentru evitarea adunării unui număr mare de persoane în sala de mese.

Ø MĂSURI SPECIALE PENTRU OFICIEREA CĂSĂTORIILOR CIVILE

Luând in considerare dimensiunea sălilor de cununii, Serviciul Stare Civilă va limita începând de luni, 16 martie numărul de participanți la cununiile civile. Acesta nu va putea depăși 30 de persoane pentru fiecare ceremonie. Mirii sunt rugați să trateze această măsură cu responsabilitate, fiind instituită pentru protecția participanților. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Ø APEL CĂTRE SIBIENI:

În acest context sensibil, Primăria Sibiu recomandă sibienilor să utilizeze cât mai mult posibil mijloacele electronice de plată și comunicare cu Primăria Sibiu și serviciile publice și să evite prezența fizică la ghișee, dacă nu este o urgență sau necesitate imediată.

Taxele și impozitele locale se pot plăti online pe platforma de e-administrație de pe www.sibiu.ro sau pe www.ghiseul.ro. În ceea ce privește taxa de salubrizare la Cimitirul Municipal, subliniem că aceasta poate fi plătită până la finalul anului, fără nici un fel de penalitate și astfel nu este necesară efectuarea plății în această perioadă. De asemenea, taxa de ocupare a domeniului public se poate plăti online pe platforma de e-administrație, iar plata abonamentelor pentru parcare se poate face atât pe platforma de e-administrație, cât și din aplicația mobilă Parcare Sibiu.

Articolul precedentVIDEO | 13 pasageri care au venit cu avionul din Stuttgart, în carantină. Alții trebuiau duși cu autocarele acasă: “Băieții care au venit după noi au plecat acasă de frică”
Articolul următorOrganizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie de coronavirus