Toate autorităţile locale vor acţiona integrat doar sub coordonarea prefectului.

Din 14.03.2020 se operaţionalizează Centrele Judeţene de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CJCCI) cu reprezentanţi ai tuturor instituţiilor cu atribuţii în gestionarea epidemiilor.

Va apărea un post telefonic cu un număr alocat care a fi comunicat personaelor aflate în izolare sau carantina pe raza judeţului în vederea unei comunicări directe.

Persoanele aflte în carantină într-un judeţ în care nu au domiciliu pot fi transferate în judeţul de domiciliu doar dacă gradul de ocupare trece de 80% şi afluxul continua.

Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă judeţene vor asigura corturi pentru unităţile de primi urgente (UPU) în vederea efectuării triajului.

La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia TELVERDE destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19 pot apela numărul 0800800358.

Rugăm cetățenii să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia TELVERDE.

Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduită preventivă.

Reiterăm faptul că linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetățenilor și nu este un număr de urgență!

În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112.

 

Articolul precedentVreme frumoasă, săptămâna viitoare. Temperaturi de până la 16 grade Celsius
Articolul următorANUNȚ de ultimă oră de la Ministerul de Interne. Măsuri fără precedent în România