Primăria Sibiu pregăteşte noi investiţii în modernizarea străzilor în 2021. În această săptămână s-au semnat contractele pentru elaborarea documentaţiei în vederea modernizării străzilor Marburg şi Bratislava, iar procedura de achiziţie pentru lucrările de modernizare a altor 7 străzi este în curs.

Continuăm investiţiile în reabilitarea cartierelor de blocuri, precum şi a străzilor din Sibiu. Pregătim lucrările anului 2021 parcurgând acum etapa elaborării documentaţiei şi procedurile de achiziţie. Reamintesc că documentaţia pentru modernizarea cartierului Veterani este în curs de elaborare, procedura de achiziţie pentru reabilitarea zonei de blocuri din Terezian este şi aceasta în derulare, iar lucrările pentru Calea Dumbrăvii sunt aproape de contractare.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Străzile Marburg şi Bratislava din cartierul Tineretului vor fi modernizate în 2021 prin amenajarea carosabilului şi a trotuarelor, modernizarea reţelelor de apă şi canalizare, inclusiv canalizarea pluvială şi prin crearea unui iluminat public modern, asigurat prin corpuri cu LED care vor fi conectate la sistemul de telegestiune de la distanţă. De asemenea, se vor crea locuri de parcare şi zone verzi. Este prevăzută şi amplasarea în subteran a tubulaturii pentru coborârea cablurilor de telecomunicaţii suspendate pe ambele străzi. Firmele contractate pentru elaborarea documentaţiei şi a proiectului tehnic au la dispoziţie 5 şi respectiv 4 luni pentru a preda toate aceste studii, următorul pas fiind contractarea execuţiei lucrărilor propriu-zise.

De asemenea, procedura de achiziţie pentru lucrările de modernizare a 6 străzi din cartierul Turnişor şi a unei străzi din zona Trei Stejari este în curs: Cucului, Lucernei, Trandafirilor, Agârbiceanu, Dreptăţii, Ghiocelului şi Depoului. Până la termenul limită s-au depus trei oferte, aflate în prezent în evaluare. Şi în cazul acestor străzi sunt prevăzute lucrări ample: modernizarea carosabilului şi trotuarelor, a reţelelor de apă, canalizare şi iluminat, crearea de locuri de parcare şi de zone verzi.

Serviciul Comunicare, Relaţii Externe şi Marketing
Primăria Municipiului Sibiu

Sursa: Realitatea de Sibiu

Articolul precedent100% TU DECIZI! Viorica Dăncilă – trecutul neștiut al doamnei care se visa șef de stat
Articolul următorUn nou caz confirmat de infectare cu coronavirus la Tribunalul Sibiu