Opt șoferi, în patru zile, au fost descoperiți de polițiștii rutieri pe raza județului Sibiu conducând deși au consumat băuturi alcoolice. 

Vineri, 1 februarie, în jurul orei 01:30, pe Șoseaua Sibiului, la intrarea în municipiul Sibiu, polițiștii au testat alcoolscopic un șofer în vârstă de 36 de ani, din județul Ilfov, cu un rezultat de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. În aceeași zi, în jurul orei 09:00, pe strada 1 Decembrie din orașul Agnita, un localnic în vârstă de 49 de ani a fost depistat la volan cu o concentrație de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sâmbătă, 2 februarie, un alt șofer a fost depistat în trafic, în jurul orei 00:15, în municipiul Mediaș. Acesta, un localnic în vârstă de 47 de ani, avea o concentrație de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat și conducea un autoturism pe strada Mihai Viteazu. Tot sâmbătă, în jurul orei 17:00, pe raza comunei Ațel, un localnic în vârstă de 27 de ani a condus un autoturism, având o concentrație de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, pe DN 1, zona Veștem, polițiștii rutieri au testat alcoolscopic un alt conducător auto, sibian în vârstă de 46 de ani. Testarea a rezultat într-o concentrație de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șirul conducătorilor auto opriți în trafuc și descoperiți că au consumat alcool înainte să se urce la volan a continuat duminică, 3 februarie, când, în jurul orei 03:30, în Sibiu, pe Bulevardul Victoriei, un tânăr în vârstă de 21 de ani a fost depistat cu o concentrație de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, dar și luni 4 februarie. În jurul orei 00:30, tot pe Bulevardul Victoriei din municipiul Sibiu, un localnic în vârstă de 30 de ani a fost depistat cu o concentrație de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în jurul orei 03:35, pe Calea Dumbrăvii din municipiul Sibiu, un buzoian în vârstă de 39 de ani, aflat la volanul unui autoturism, a prezentat o concentrație de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toți cei depistați cu alcoolemie în aerul expirat au fost conduși la unități medicale unde le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

În toate situațiile, au fost întocmite dosare de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Articolul precedentSibiu: Tot mai mulți șoferi băuți la volan și asta ucide
Articolul următorInconștieța la volan poate duce la tragedii