În acest week-end a fost înregistrat un număr destul de mare de incidente rutiere, o parte dintre ele fiind grave. De departe, cel mai grav a fost un accident produs în dimineața zilei de 3 februarie de un șofer care avea o concentrație de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. Accidentul s-a petrecut pe DN1, la intrare în municipiul Sibiu și s-a soldat cu rănirea gravă a două persoane și rănirea ușoară a alteia. Pe numele sibianului, în vârstă de 34 de ani, care a condus băut și nu a acordat prioritate în sensul giratoriu, s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere sub influența alcoolului. 

Nu a fost singurul eveniment, însă. Pe 1 februarie, în jurul orei 17:00, pe DN 1, în afara localității Săcel, la volanul unui autoturism, polițiștii au identificat un minor în vârstă de 15 ani, din localitatea Gura Râului, care conducea însoțit de tatăl său, în vârstă de 40 de ani. Pe lângă faptul că minorul nu deținea permis de conducere, în urma verificărilor efectuate s-a constatat că autoturismul nu este înmatriculat. În cazul fiului, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, iar în cazul tatălui, polițiștii au deschis dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de încredințarea unui autovehicul spre a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care cunoaște faptul că nu deține permis de conducere.

Pe 2 februarie, în jurul orei 17:30, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Octavian Goga de către un localnic în vârstă de 28 de ani. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că sibianul nu deține permis de conducere, autoturismul nu este înmatriculat, iar numărul de înmatriculare aplicat pe auto este fals. În consecință, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

În aceeași zi, în jurul orei 19:30, pe strada Prelungirea Mihai Viteazu din localitatea Șelimbăr, polițiștii au depistat un tânăr în vârstă de 22 de ani, din municipiul Sibiu, care conducea un autoturism fără a deține permis de conducere. Acesta era însoțit de o sibiancă în vârstă de 27 de ani, care îi încredințase autoturismul deși știa că tânărul nu are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză, pe numele celui aflat la volan s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis, iar față de care îl însoțea s-au demarat cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de încredințarea unui autovehicul spre a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care cunoaște faptul că nu deține permis de conducere.

Articolul precedentOpt șoferi băuți au fost decoperiți la volan în acest week-end
Articolul următorLiber la depus cereri pentru ocuparea spațiilor comerciale de pe centru