Guvernul intenționează să crească pensiile minime cu peste 150 de lei începând cu 1 ianuarie, potrivit unor surse Realitatea PLUS. Această măsură face parte dintr-un proiect de ordonanță aflat în lucru în prezent la nivelul executivului.

Potrivit informațiilor furnizate de surse guvernamentale, proiectul de ordonanță propune o creștere a pensiilor minime, fapt ce va avea un impact direct asupra peste un milion de pensionari. Aceștia vor beneficia de o majorare a veniturilor, oferindu-le posibilitatea de a face față mai ușor costurilor crescânde ale vieții de zi cu zi.

De asemenea, proiectul de ordonanță aduce cu sine și o altă modificare importantă – pensiile speciale nu vor mai crește cu rata inflației. Această decizie vine în contextul eforturilor guvernului de a asigura o distribuție echitabilă a resurselor bugetare și de a consolida sustenabilitatea sistemului de pensii.

Articolul precedentAtac armat într-o școală din Rusia – O elevă a deschis focul – Două persoane au murit, patru grav rănite
Articolul următorRomânii care nu vor primi facturi pentru luna decembrie la electricitate și gaze – Anunțul făcut de o mare companie