Cinci percheziții domiciliare, dintre care trei pe raza municipiului Sibiu, au avut loc ieri, 14 noiembrie, într-un dosar, pentru infracțiuni de proxenetism și lovire sau alte violențe. Mai mulți bărbați din Vâlcea sunt acuzați de procurori că au racolat și determinat să se prostitueze mai multe femei, printre care și minore, din Sibiu, Vâlcea și Argeș. Trei persoane implicate în dosar au fost reținute pentru 24 de ore.  

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vâlcea împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea au efectuat cinci percheziții, într-un dosar de proxenetism. Mai mulți bărbați sunt bănuiți că în vara acestui an au constituit un grup infracțional organizat, ai cărui membrii au recrutat, determinat și înlesnit practicarea prostituției pe raza județelor Vâlcea și Argeș a mai multor fete, printre care și minore.

Potrivit polițiștilor, membrii grupării infracționale și-au desfășurat activitatea pe două paliere. Pe de o parte, liderul grupării împreună cu un alt membru al acesteia, identificau fetele, minore și majore și înlesneau practicarea prostituției. Aceștia găseau și închiriau locațiile în care fetele erau exploatate, le supravegheau, mediau sau rezolvau incidentele apărute și colectau veniturile încasate de victime din practicarea prostituției.

Pe de altă parte, membrii grupului din cel de-al doilea palier aveau ca principal scop recrutarea clienților prin publicarea unor anunțuri pe diferite site-uri de publicitate, precum și crearea și întreținerea unor relații de încredere simulată cu fetele.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, din luna iulie 2019 și până în prezent, membrii grupării au înlesnit practicarea prostituției a 5 persoane de sex feminin, 3 dintre ele fiind minore (pe raza municipiilor Râmnicu Vâlcea, Sibiu și Pitești). Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 2 laptopuri, 6 telefoane mobile, 8 SIM-uri, 5 stick-uri, precum și suma de 1.400 de euro și 21.490 de lei”, transmit polițiștii.

Trei dintre bărbații implicați în acest dosar au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore a 3 inculpați, urmând ca în cursul zilei de azi, aceștia să fie prezentați Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Articolul precedentAeroportul Sibiu anunță zboruri tip școală deasupra orașului
Articolul următorS-a deschis Târgul de Crăciun. Magia sărbătorilor de iarnă este acum în Piața Mare din Sibiu