S-a deschis cea de-a XIII-a ediție a Târgului de Crăciun de la Sibiu. Startul ofiecial a fost dat în această seară, în Piața Mare, iar târgul poate fi vizitat în perioada 15 noiembrie 2019 – 3 ianuarie 2020. În deschidere au concertat naistul Radu Nechifor și Monica Anghel. Peste 100 de expozanți sunt prezenți în cadrul acesuia, iar pentru cei mici sunt pregătite diverse atracții printre care se numără Atelierul lui Moș Crăciun, patinoarul în aer liber, și Parcul lui Moș Crăciun.

Magia sărbătorilor de iarnă este prezentă din acestă seară în Piața Mare din Sibiu. Târgul de Crăciun a fost deschis, iar cei peste 100 de expozanți veniți din toată țara pun la dispoziția vizitatorilor o gamă variată de produse precum decorațiuni de Crăciun si bijuterii din porțelan, căni pictate manual, coronițe, ghirlande, globuri, obiecte specifice Crăciunului, sculptate manual si aduse din Bethlehem, precum și diverse specialități gastronomice de la mezeluri locale, la bunătăți maghiare și burgeri din carne de vită Angus sau chiar vegetali.

Nu lipsesc nici spectaculoasele proiecții realizate pe fiecare clădire din Piața Mare. Totodată, acestea iluminează întreaga locație într-o manieră unică, transformând centrul orașului într-un loc de poveste. Copiii pot participa la cele 5 ateliere ale lui Moș Crăciun, menite să le stârnească inventivitatea, disciplina și spiritul de echipă. Este voreba despre Lumânărar de Crăciun, Biscuiți de Crăciun, Pictat Turtă Dulce, Decorațiuni Pixel Art și Pictat Globuri (nou pentru 2019). Pentru grupele de grădiniță și școală este pregătit un sistem de rezervări online, disponibil pe http://targuldecraciun.ro/copii/atelierul-lui-mos-craciun/.

De asemenea, la dispoziție celor mici este și Parcul lui Moș Crăciun, un parc de distracții în centrul căruia se află un carusel tradițional, o zona de mini-karting și un trenuleț care le va oferi o plimbare printr-un decor de poveste.

Ediția din acest an readuce proiectul „Shoebox – Cadoul din cutia de pantofi”, care constă în pregătirea unor cutii de pantofi care conțin daruri pentru copii din medii defavorizate. Anul acesta, căsuța Shoebox va fi situată lângă brad, în perioada 2-18 decembrie. Astfel, printr-un gest mărunt, mii de copii au șansa de a se bucura de magia Sărbătorilor de iarnă.
Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural organizat de Asociația Events for Tourism, inițiat în anul 2007 de Biroul Atașatului Social al Ambasadei Austriei în România, dr. h. c. Barbara Schöfnagel, în parteneriat cu municipalitatea sibiană.

Evenimentul a ajuns cunoscut în țară și străinătate pentru amploarea, atmsofera și tradiția creată.

Imagine

Articolul precedentPercheziții în Sibiu într-un dosar de proxenetism. Mai multe minore implicate
Articolul următorZiua Europeană a Spectatorului, sărbătorită la TNRS