Peste 100 de poliţişti sibieni vor fi în stradă zilnic,  în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie, cu ocazia sărbătorii Sfântului Andrei și a Zilei Naționale a României.

“În perioada 30 noiembrie – 2 decembrie, zilnic, se vor afla la datorie peste 100 de poliţişti de la ordine publică, de la rutieră, de la transporturi, precum și de la structurile de intervenţie rapidă, investigarea criminalităţii economice, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase. Polițiștii sibieni vor acţiona pentru prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public şi privat, creşterea siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare, astfel încât cetăţenii să se bucure în linişte de această perioadă“, spune Elena Welter, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu.

În perioada de referință, în vederea menţinerii şi asigurării unui climat corespunzător de siguranţă, pentru prevenirea producerii unor infracţiuni sau fapte reprobabile, poliţiştii vor acorda o atenţie sporită locurilor cu mare fluenţă de public, în care urmează să se desfășoare activităţi culturale și de agrement, anunţă IPJ Sibiu.

Efectivele poliţiei rutiere vor fi prezente pe principalele artere din zonele turistice, precum şi pe traseele de acces către aceste zone, în apropierea marilor complexe comerciale în vederea prevenirii accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizării traficului rutier, precum și în vederea combaterii excesului de viteză şi a consumului de băuturi alcoolice de către conducătorii auto.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Articolul precedentVIDEO | Procesiune cu moaştele Sfântului Andrei, pe străzile din centrul Sibiului
Articolul următorHora Unirii, în curtea Consiliului Judeţean Sibiu