În primele zile ale lunii aprilie, au avut loc nenumărate incendii de vegetație. Pompierii sibieni au intervenit la peste 20 de misiune de stingere a incendiilor de vegetație uscată, resturi vegetale, litieră de pădure și coronament în urma cărora au ars aproximativ 60 de hectare de vegetație uscată, respectiv aproximativ 33 de ha pădure și coronament.

“În primele zile ale acestei luni, în perioada 1 – 5 aprilie, salvatorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu s-au aflat la datorie, intervenind prompt și operativ pentru asigurarea siguranței cetățenilor. În această perioadă, pompierii sibieni au intervenit de urgență pentru localizarea și lichidarea unui număr impresionant de incendii de vegetație uscată și resturi vegetale, deși în repetate rânduri, specialiștii noștri au atras atenția asupra pericolelor la care se expun cei care nu respectă măsurile de prevenire a incendiilor și, implicit, asupra sancțiunilor pe care aceștia le pot primi în cazul nerespectării acestor reguli”, spune Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.
Potrivit acesteia, zonele cele mai afectate de arderile de vegetație uscată au fost localitățile Agnita,Axente Sever, Mediaș, Avrig, Bârghiș, Laslea, Roșia, Turnu Roșu și Slimnic.
“Intervenția profesionistă a pompierilor sibieni, sprijiniți de membrii serviciilor voluntare pentru situații de urgență din cadrul primăriilor a condus la diminuarea semnificativă a pagubelor materiale. De asemenea, patrulările periodice pe raza județului Sibiu au condus la descoperirea timpurie a unui număr de trei focare de incendiu și la reducerea riscului de extindere a acestora”, spune Alina Voina.
Totodată, în această perioadă, pompierii sibieni au mai intervenit în peste 140 de cazuri pentru acordarea primului ajutor medical precum și la două accidente rutiere.

Articolul precedentUPDATE: Incendiu la o stână din Șura Mare
Articolul următorMuzicienii sibieni au făcut spectacol în Rennes, la Biserica Saint-Laurent