Consiliul Județean Sibiu a finalizat construirea unui pod nou în localitatea Săsăuș, lucrările fiind executate de firma SC PRODIAL SRL.

“Investiția a fost necesară pentru ca trecerea peste drumul județean 105 A să se realizeze în condiții de siguranță, vechiul pod fiind într-o stare avansată de degradare din cauza inundațiilor”, au declarat reprezentanții CJ Sibiu.
La începutul acestei săptămâni a avut loc recepția la terminarea lucrărilor, eveniment la care au participat din partea Consiliului Județean Sibiu specialiști din cadrul Serviciului Patrimoniu și Investiții: Daniela Stoica, șef serviciu, ing. Horia Brad și ing. Vasile Țârmonea.
Podul nou construit, peste pârâul Săsăuș, are o deschidere de 17 m și o lungime totală de 24,10 m. Lățimea totală a podului este de 11,70 m iar lățimea părții carosabile a podului este de 7,80 m, fiind prevăzut cu două trotuare cu lățimea de 1,50 m.
Pentru construirea acestui pod a fost nevoie de relocarea rețelelor electrice, de gaze naturale și apă existente în zona vechiului pod și eliberarea amplasamentului pentru execuția podului nou.
Valoarea totală a investiției se ridică la 2.351.663 lei, finanțarea fiind asigurată majoritar din fondurile atrase de Consiliul Județean Sibiu prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), în valoare de 2.267.141 lei.

 

Articolul precedentComisia Europeană repatriază cetățenii UE din China
Articolul următorCisnădian reținut după ce ar fi încercat să-și însușească ilegal 1.000.000 euro. Și-a făcut și un buletin fals