Poliția Română împlinește 197 de ani de existență, iar polițiștii sibieni vor sărbători alături de cetățeni.

“Cu prilejul aniversării a 197 de ani de la atestarea documentară a Poliţiei Române Moderne, a devenit deja o tradiţie ca poliţiştii să sărbătorească alături de comunitate”, spun reprezentanții IPJ Sibiu.
Astfel, duminică, 24 martie, începând cu ora 11, în Piața Republicii din orașul Agnita, polițiștii sibieni, împreună cu reprezentanții Primăriei Orașului Agnita, organizează un concurs de îndemânare cu tematică rutieră, destinat copiilor și o tombolă cu premii surpriză.
Apoi, luni, 25 martie, începând cu ora 10, la Monumentul Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989, situat în faţa Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu, va avea loc ceremonialul militar de depuneri de jerbe şi coroane în memoria eroilor. De la ora 11, în fața sediului Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, pe strada Revoluției, publicul este așteptat să viziteze standurile de prezentare a tehnicii din dotarea polițiștilor sibieni și să se familiarizeze cu munca acestora.
De altfel, IPJ Sibiu își va deschide porțile pentru a-i primi pe elevii sibieni dornici să observe îndeaproape cum își desfășoară activitatea polițiștii criminaliști și cei care răspund zi de zi la apelurile prin 112.
Traficul rutier pe strada Revoluției va fi oprit în intervalul orar 9 – 13.

Articolul precedentFrancofonia, sărbătorită la Biblioteca ASTRA
Articolul următorDespre “Stranele din Dupuș și restaurarea lor”, la Casa “Teutsch”