Secția Germană a Teatrului Național “Radu Stanca” pregătește un nou spectacol, „Einige Nachrichten an das All“ / „Câteva mesaje spre univers” de Wolfram Lotz, în regia semnată de Josef Maria Krasanovsky și dramaturgia de Genia Enzelberger, care va avea premiera pe 14 și 15 noiembrie la Sala Mare a TNRS.

Astăzi, în cadrul evenimentului Zilele Culturii Austriece la Sibiu 2019, la TNRS – Sala Studio, de la ora 19, sibienii pot participa pentru prima dată la o repetiție deschisă a secției germane, având astfel ocazia de a intra în culisele pregătirii unui spectacol de teatru. Accesul la repetiția deschisă de astăzi este gratuit.
„Cum arată o repetiție la teatru? Vreți să priviți peste umerii regizorului, dramaturgului, designerului de costume ori designerului de lumini când lucrează cu actorii pentru a crea o scenă? Vă oferim dumneavoastră, spectatorilor noștri, această oportunitate la o vizionare publică pe 27 octombrie 2019, de la 19:00, în Sala Studio. Repetiția va avea loc într-un spațiu marcat cu lumină de lucru. Actorii poartă costume de mișcare sau deja unele dintre costumele de spectacol. Regizorul va întrerupe uneori o scenă. O repetiție publică oferă o previzualizare a versiunii finale, pe care o puteți urmări în întregime la premieră. După spectacol aveți ocazia de a discuta cu regizorul, cu echipa artistică și actorii”, a spus Hunor Horvath, șeful Secției Germane a TNRS.
Josef Maria Krasanovsky, născut în 1976 în Salzburg, stabilit în Viena, este unul dintre cei mai apreciați regizor și autori contemporani, din spațiul austriac. A studiat regie de teatru și film la ADK Ulm, Germania și la Academia de Artă Teatrală Passau, Germania. Din 2008 montează spectacole de teatru și musicaluri la diferite teatre din spațiul german și nu numai. În 2007 a pus bazele Teatrului Kollektiv Luna din Viena, companie care a revoluționat scena teatrală vieneză printr-un limbaj vizual foarte puternic, care mixează într-o manieră radicală comicul și profunzimea, devenind în scurt timp foarte apreciată de public. Pe lângă activitatea de regizor, Krasanoovsky s-a remarcat și ca autor de teatru, piesele sale fiind publicate de Editura Kaiserverlag din Viena. Cea mai nouă piesă a lui „jedermann / leben. sterben. schwerkraft” a fost montată în septembrie 2018, la Teatrul Pheonix din Linz.
Wolfram Lotz este considerat unul dintre cei mai apreciați dramaturgi ai teatrului contemporan.
Repetiția deschisă de astăzi este un eveniment prezentat în cadrul „Zilele Culturii Austriece la Sibiu”, cu acces gratuit în limita locurilor disponibile în sală.
Spectacolul „Einige Nachrichten an das All“ / „Câteva mesaje spre univers” este realizat în cooperare cu Ambasada Austriei la București.

Articolul precedentO săptămână de vacanță pentru elevii din învățământul preșcolar și primar
Articolul următorGaz Metan a remizat în deplasare cu Chindia, scor 1-1