În perioada august – decembrie, Primăria Municipiului a reabilitat Monumentul Eroilor Martiri ai Revoluției din Decembrie 1989, aflat în incinta Cimitirului.

“Este datoria noastră să păstrăm aceste monumente în bună stare, arătând și în acest mod respectul pe care îl avem pentru eroii acelor zile. Famiile celor căzuți trebuie să știe că nu îi uităm pe cei care au luptat pentru libertatea de care ne bucurăm astăzi cu toții”, a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Lucrarea a constat în refacerea structurii de rezistență a monumentului, placarea cu granit negru și refacerea plăcilor comemorative cu numele eroilor care odihnesc în Cimitir. De asemenea, platforma monumentului are acum un nou placaj din granit de culoare gri. Și cele 30 de monumente funerare de la mormintele eroilor căzuți în ‘89 au fost reabilitate prin curățare, șlefuire și lăcuire, fiind apoi amplasate pe o platformă placată cu marmură albă.

Valoarea acestor lucrări s-a ridicat la 190.000 de lei.

Articolul precedentUPDATE | Accident pe DN1, la Hula Bradului. Patru mașini implicate
Articolul următorConsiliul Județean Sibiu a sărbătorit alături de Junii Sibiului 75 de ani de succes pentru Ansamblul Folcloric Profesionist