Procedura inițiată de Primăria Sibiu pentru achiziția a zece autobuze noi s-a finalizat luni, 18 februarie, prin semnarea contractului cu firma BMC Truck & Bus SRL din București, valoarea investiției din bugetul local fiind de 10,5 milioane lei.

Cele zece autobuze City Bus Diamond măsoară 12 metri, au trei uși, un motor Euro 6 produs de Daimler (deținătorul mărcii Mercedes Benz), precum și podea joasă și rampă specială pentru accesul persoanelor cu dizabilități. Autobuzele oferă 28 de locuri pe scaune și încă 73 în picioare, inclusiv un loc pentru un scaun cu rotile. Confortul termic al pasagerilor va fi asigurat prin sisteme de climatizare – încălzire, ventilare și condiționare a aerului.

Noile mijloace de transport sunt echipate cu GPS, astfel că pot fi monitorizate în timp real pe traseu, iar pentru siguranța călătorilor acestea sunt dotate cu șase camere de supraveghere. În ceea ce privește informarea pasagerilor, autobuzele au afișaj electronic exterior în față, în spate și pe lateral. În interior, informațiile utile vor fi afișate pe cele două monitoare și vor fi transmise prin anunțuri vocale. Pentru plata călătoriei în autobuz, pasagerii pot opta între validatoarele pentru bilete și aparatele pentru plata cu cardul contactless. Autobuzele vor oferi servicii de Wi Fi gratuit, fiind dotate cu echipamentele necesare. Durata acestui contract este de 4 luni. Cele 10 autobuze vor intra în parcul auto Tursib care s-a înnoit la finalul anului trecut cu 55 de autobuze.

“Precizăm că această procedură de achiziție s-a încheiat după un parcurs de 1 an și 3 luni în care mai multe contestații depuse de ofertanți au fost analizate de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor și de instanțele de judecată”, spun reprezentanții Primăriei Sibiu.

Articolul precedentAu scăzut numărul virozelor și a crescut ușor numărul raportărilor de gripă
Articolul următorSummit-ul de la Sibiu le oferă studenților o săptămână în plus de vacanță