Primele zece autobuze din lotul de 55 achiziționate de TURSIB SA au ajuns la Sibiu şi vor fi prezentate publicului vineri, 2 noiembrie, începând cu ora 15.30 în Piața Mare, în cadrul unui eveniment intitulat “TRANSformarea”.

Vor fi expuse opt autobuze simple, cu o lungime de 12 metri și 95 de locuri, produse de ANADOLU ISUZU SANAYI ve TICARET AS, și două autobuze articulate, cu o lungime de 18 metri și 147 de locuri, produse de KARSAN OTOMOTIV SANAYI ve TICARET AS. Ambii producători sunt reprezentaţi în România de ANADOLU AUTOMOBIL ROM.

Potrivit Oliviei Alexandru, şef Departament Marketing TURSIB SA, autobuzele sunt dotate cu sisteme de climatizare (încălzire, ventilație și aer condiționat), sisteme informatice de monitorizare conectate la baza Tursib, cu instalații de numărare a călătorilor la fiecare ușă, cu sisteme de supraveghere video atât în interior cât și în exterior, sisteme electronice de validare a plății călătoriei, cu echipamente pentru asigurarea serviciilor WIFI, cu sisteme audio și video, ambele modele au podea joasă și facilități pentru accesul pasagerilor cu mobilitate redusă și locuri rezervate pentru pasagerii cu nevoi speciale.

De asemenea, în Piața Mare, vor fi expuse opt dintre modelele de autobuze care s-au aflat în exploatare în trecut, sau care se mai află până la sfârşitul acestui an, în exploatarea societății de transport în comun. Sibienii vor putea revedea, atât de popularele la vremea lor, modele de autobuze IKARUS și DAC, dar și două dintre autobuzele MAZ care se vor retrage de pe traseele din Sibiu în luna noiembrie, respectiv decembrie 2018.

Articolul precedentMihai Bendeac vine la Sibiu cu “Bani din cer”
Articolul următorCozmin Guşă: Partidul Realitatea are trei candidaţi bombă la europarlamentare